İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve 28. Dönem Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Dursun Ataş, Kayseri’den TBMM’ye giden 10 milletvekilinin bir araya gelememe sebebinin muhalefet olduğunu söyleyen  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi yalanladı.

’10 MİLLETVEKİLİ BİR ARAYA GELEMEDİYSE SEBEBİ ÖZHASEKİ’DİR’

Kayseri’den meclise giden 10 milletvekilinin bir araya gelemediğini ve istişare edemediğini, bunun sebebinin de Mehmet Özhaseki olduğunu söyleyen Ataş, “Bu ülkede damatların hepsi bir yere geldi bunu sadece Mehmet Özhaseki için söylemiyorum. Herkesin nerede bulunduğu ortada, inkar edemezler. Öğrencilerle ilgili bir tweet atmış ve hoşuma gitmedi. Pandemi döneminde olduğu gibi bu dönemde de uzaktan eğitim veriliyor. Tıp öğrencileri sınava girecek, öğrencilere arkanıza ayna koyun denmiş bu iyi bir uygulama olmamış yalnızca Bilkent Üniversitesi bir kez yapmış aynayı da kendileri vermiş. Bu tweet üzerinden çocuklara yazmış. ‘Ayna alacak paranız yoksa 38 TL, şahsi paramdan gönderirim’ diyor. Bu aşağılamadır. Ben de buna karşılık; ‘Bana bakıp kendini görürsün’ gibi Mevlana’nın bir sözünü yazdım.

Net olarak söylüyorum ki bizi 5 yıl boyunca bizi bir araya getirmeyen Mehmet Özhaseki’dir. Biz kendisinden büyüğümüz olarak bir araya getirmesini talep ettim. Bunu defalarca söyledim. 10 milletvekili hiçbir zaman bir araya gelemedik. Her söylediğimde Çetin Arık’ı bahane ettiler, onunla bir araya gelemeyiz diye. 1 kez bir araya bir program vesilesiyle gelebildik ancak onda da hiçbir şey konuşamadık. Şimdi yine aynı bahaneler var, Dursun bey de bunu söyledi diyerek bir araya getirmiyorlar. Kayseri’de istediğiniz gibi hareket edin, istediğinizi istediğiniz yere getirin, kavgalarla memlekete zarar verin ancak Dursun Ataş hiçbir şey söylemesin. Biz nasıl siyaset yapacağız, bu milletin doğrularını nasıl söyleyeceğiz? Benim ailemden şu da şuraya atandı diyecekleri kimse yoktur. İktidar olacağız inşallah ve biz onları davet edeceğiz” diye konuştu.

‘HERKESE KARŞI AYNIYIM’

Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle” Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle”

Siyasi parti gözetmeksizin herkese karşı eşit olduğunu söyleyen Ataş, “Herkesle dostluğum aynıdır. Bel aşağı siyaset hiç yapmadım ve kişiye göre hareket etmedim. Yahyalı’da gezerken AK Parti’nin seçim arabası müziği açarak yanımızdan geçti ben de durdurdum ve onlarla sohbet ettim. Önce bir tedirgin oldular ancak sohbet sonunda müziği kapatıp ileride devam ettiler. Benim tavrımdan onlar utandı, sert davranmadım. Geçen gün bir araç ile karşılaştım 4 camına da MHP sembolleri koymuş. Ben yavaşladım yol verdim, beni görünce hepsi bozkurt işareti yapmaya başladılar, inada yapıyor. İlerdeki ışıkta durdum el salladım ve bir bozkurt hareketi de ben yaptım. Çocuklar beni takip etti, koşarak yanıma geldiler ve beni sevdiğini söylediler. O çocuklar aslında kötü birisi değil seçim çalışması yapıyorlar. Ben onlara düşman gibi davranamam” ifadelerini kullandı.