Burada terminal esnafı ile buluşan ve onların derdini dinleyen Kazım Yücel, bu ziyarete ilişkin videoları sosyal medya hesaplarından paylaşınca Akp'li Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç panikledi ve apar topar soluğu terminalde aldı. Bugüne kadar terminalde tek bir sorunu çözmeyen Büyükkılıç'ın bu panik anları ise gözlerden kaçmadı.

Kayseri Anadolu Makine Fuarı İçin Gün Sayıyor Kayseri Anadolu Makine Fuarı İçin Gün Sayıyor

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, şehitlikte yaptığı dua sonrası seçim gezilerine başladı.  İyi Partili Yücel'in ilk adreslerinden birisi de Kayseri Şehir Terminali oldu. Beraberindeki heyetle birlikte şehir terminaline giden Yücel, burada esnafın  ve vatandaşın sorunlarını dinledi.

Terminal esnafı, "Yıllardır şehir terminali kış çok soğuk; yazın ise çok sıcak. Bundan önceki başkanlar dahil derdimizi anlatmadığımız kimse kalmadı. Memduh Büyükkılıç da bir kaç kez burayı ziyaret etti ve kendisine bu sorunlarımızı ilettik. Her seferinde sorunları çözeceğinin sözünü veren Memduh Başkan maalesef bu sorunumuza bir çözüm üretmedi. Biz hala soğukta donmaya sıcakta da yanmaya devam ediyoruz" dediler.

Esnafı dinleyen İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Yücel de "Ne söylerseniz haklısınız. AKP'lilerin en büyük özelliği zaten söz verip yapmamak. Eğer burada bir rant  hissetmiş olsalardı sorununuzu çoktan çözmüşlerdi. Rant kapısı olmadığı için sizin sorunlarınıza sessiz kalmışlar. Biz de içeri girince zaten hissettik alanın soğuk olduğunu. Hadi biz hareketliyiz ve geziyoruz esnafı. Ama bizler gün boyu buradasınız ve hareketsizsiniz. Hareket etmeyen insan daha çok üşür. Halinize gerçekten üzüldüm. Ama tasalanmayın, az kaldı. İyiler geliyor. İyilerin belediye başkanı olduğu yerde sorunlara duyarsız kimse kalmayacak. Mutlaka sizi kışın sıcak, yazın da serin ortama kavuşturacağız. Hiçbir endişeniz olmasın" dedi.

Esnaf gezisi sırasında Yücel, terminalden yolculuk yapan vatandaşlarla da konuştu ve onların beklentilerini dinledi.

Öte yandan İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel'in ziyaretini gören AKP'li Başkan Memduh Büyükkılıç da ertesi gün soluğu bugüne kadar hizmet üretmediği Kayseri Şehir Terminalinde aldı. Esnafı gezen AKP'li başkan yine bildik sözlerle esnafı kandırmaya çalıştı. Büyükkılıç, “Elbette her işletmede problemler oluşuyor, onları giderme yönünde ilgili kararları verdik, talimatların yerine gelmesini takip edip, insanların daha huzurlu, daha konforlu şekilde hizmet almalarını sağlama yönünde irade göstereceğiz. Bütün bunların yanında bol camlı, bol ışık alması mantığı içerisinde yapılmış, buna bağlı olarak ısınma yönünden sıkıntıları da göz önüne alarak, hem tramvay hattı hem de çevreyol açısından daha uygun olan bir anlayış içerisinde projemizi günün koşullarına uyarlayıp, yeni yerinde hayata geçirme yönünde gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Onu da birkaç ay içerisinde kamuoyu ile paylaşıp, ihalesini yaparak, hayata geçireceğimizi ifade ediyorum. Yeni yapılacak terminalin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Büyükkılıç'ın  panikleyip bir ziyaret yapması sonrası yeniden bir açıklama yapan İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, "Bugüne kadar verdiği sözleri tutmayan AKP'li Büyükkılıç, ziyaretimiz sonrası paniklemiş ve soluğu terminalde almış. Açıklamalarına baktığınızda yine sadece gülücükler dağıtıp oradan ayrılmış. Kısa vadede bir çözümü yok. Yine esnaf bu kışı da donarak geçirecek. Konuşmalara baktığınızda yapacağız, edeceğiz, taşıyacağızdan başka bir şey yok. Hatırlatmak isterim. Mayıs 2023 seçimleri öncesi Kayseri'de ekmeğe zam yapılmıştı. O dönem bakan olan Hulusi Akar ve Başkan Büyükkılıç, büyük bir panik içinde zammın geri çekildiğini duyurmuştu. Ama seçim kazanıldıktan sonra o zamlar yeniden devreye girdi. Şimdi de aynısı olacak. Terminal esnafı asla bu söyleme kanmasın. Başkan Büyükkılıç, seçim olduğu için söz vermek zorunda. Yapsaydı zaten 5 yıl içinde bu işi çözerdi. Sizi kandırmaya çalışıyor asla inanmayın" ifadelerini kullandı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ