Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi İYİ Parti, Kayseri’nin de aralarında olduğu 15 ilde temayül yoklamasına gidiyor. Kadir Has Kongre Merkezi’nde İYİ Parti’den Kayseri milletvekili seçilmek için başvuru yapan 47 isim parti üyeleri tarafından oylanıyor.

Temayül yoklamasını değerlendiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sedat Kılınç katılımın yoğun olduğuna dikkat çekerek, “Gördüğünüz gibi yoğun bir katılım var, bu da bizi mutlu ediyor. İşte demokrasi böyle olur. İnsanlar çocuklarıyla, aileleriyle hep birlikte buradalar. Tabi herkesin desteklediği bir aday adayı var. Herkese başarılar diliyorum. Yoklama sonuçlarla açıklanacak. Sonuçları bizlerde, oy kullananlarda görecek. Demokrasinin güzel bir örneğini sergileyeceğiz. İYİ Parti demokrasiyi isterken kendi içerisinde demokrasiyi unutanlardan değil” ifadelerini kullandı

‘ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK SAYIDA PROJEMİZ VAR’

Birçok projeleri olduğunu anlatan Kılınç, “Milletvekili olarak seçilirsem şehrimiz ve ülkemiz için ciddi projelerimiz var. Bunların içerisinde en önemlisi tarıma dayalı ihtisas organizelerinin kurulması. Şehrimizde yarım bırakılan yatırımların tamamlanmasını istiyoruz. En büyük örnekte otoban. Bugün Kayseri’den Ankara’ya, Mersine, Kahramanmaraş’a ve bölge illere giderken hiçbir yerde otoban yok. Hızlı tren teğet geçti. Kamu yatırımları karşılık alamadı. Bugüne kadar bize negatif anlamda ayrımcılık yapıldı. Biz iktidara geldiğimizde bunu pozitife çevirip bugüne kadar yapılmayanları isteyeceğiz. Teknolojisiz ve birçok şey olmadan yaşayabilirsiniz ama pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşında gördük ki tarım ve gıda olmazsa yaşayamayız. Tarım ülkesiydik ama geldiğimiz noktada tarım ülkesiyiz diyemiyoruz artık. Birçok tarım malzemesini ithal etmeye başladık. Tarımda reform yaparsak aslında şehirlerin bir alanda uzmanlaşmasını sağlayabiliriz. Ülkemiz için birçok projemiz var” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kayseri temayül yoklaması, saat 17:00’da sona erecek. Tüm üyelerin oy kullanabildiği temayül sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağı da belirtildi.