İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, seçimlere dair ilk vaadini dile getirdi. İlk olarak konut projesi üzerinde çalıştığını belirten Kılınç, "Bu kette yaşayan insanlara belediye aracılığıyla depreme dayanıklı tek katlı konut imkanı sağlamak istiyoruz. Sadece Melikgazi’de ikamet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TİP 1 MAYIS TİP 1 MAYIS

İYİ Parti’nin Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, 31 Mart seçimleri için saha çalışmalarına hafta sonu dahil ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmalarına geçtiğimiz günlerde start vermişti. Melikgazi bölgesinde yüzlerce vatandaşla bir araya gelen Kılınç, düzenlenen toplantılarda Melikgazi’nin kendisi için ne anlam ifade ettiğini ve kent için yapmak istediklerini sıraladı. Ardından seçim bölgelerini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Kılınç, seçim çalışmalarıyla ilgili Kayseri Yerel Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

‘Yakında tanıtım yapacak.’
Melikgazi’nin çözmesi gereken önemli bazı sorun alanları olduğunu söyleyen Kılınç, "Bölgemizde özellikle alt ve orta guruplarda yaşayan ve ihtiyaç sahiplerine depreme dayanıklı, bütçelerine göre ödeyebilecekleri konut üreteceğiz; ilk etapta beş bin tek katlı bahçeli ev. Ve trafik, kentsel dönüşüm ve toplu konut Melikgazi’nin temel sorun alanları olmaktan çıkaracağız. Melikgazi’nin bu sorunları beş yıl daha öteleme şansı yok. Bize beş yılda yetmeyecek ama bir yerden başlamamız gerekiyor. Bunun planlamasını yapıyoruz. En azından beş yılın sonunda önemli bir mesafe kastedileceği, niyetimizi kimseyi kırmadan, üzmeden birebir diyalogla anlatacağız. Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkanı sağlamak istiyoruz. Belediyenin aracı olacağı sadece Melikgazi’de ikamet edenlerin dar gelirlilerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz, yüzde yüzünü tamamlamak üzereyiz. Ardından da orta gelirli vatandaşlarımız için yine tek katlı küçük bir bahçesi olan konutlar üreteceğiz. Önümüzdeki günlerde projenin tanıtımını hazır hale getireceğiz" dedi.

Haber - Selahattin KARAKOÇ

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ