CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş tarafından Meclis gündemine getirilen gensoruda TMSF tarafından yönetilen Erciyes Anadolu Holding ve CEO Alpaslan Baki Ertekin hakkındaki iddialar konuşulmaya devam ediyor. Holdingin zarar uğratıldığı, yandaş dernek ve vakıflara Kayseri’nin paralarının aktarıldığı ve sponsorluk ve reklam adı altında holdingin paralarının başka yerlere aktarıldığı iddiasıyla araştırma komisyonu kurulması talep edildi.

Holding ve kendi hakkındaki iddialarla ilgili Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin dün basın toplantısı düzenleyerek, Kayserispor sponsorluğu nedeniyle Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve eski başkan Erol Bedir’i açıklama yapmaya davet etmişti. Bu çağrıya Kayserispor’un en büyük taraftar gurubu Kapalı Kale ses verdi. Taraftar gurubu adına yapılan yazılı açıklamada, Erciyes Anadolu Holding'in Kayserispor ile yapmış olduğu sponsorluk anlaşmaları hususunda verilen demeçlerin Kayserispor markasına ciddi zararlar verdiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mevcut iddiaların kulaktan dolma ifadeler ile somut delillere dayandırılmadan yapılması Kayserispor isminin gelecekte yapacağı her kurumsal girişimine ket vurmakla kalmayacak Kayserispor markasının maddi-manevi yıpranmasında temel oluşturacaktır. En zor zamanlarında Kayserispor menfaatleri için büyük fedakarlıklar göstermekten asla geri durmayan Erciyes Anadolu Holding ailesi ve kıymetli CEO'su Alpaslan Baki Ertekin beyin bu ithamlarla karşı karşıya kalması ayrıca bizleri derinden üzmüştür. Bizler, şehrin en büyük marka değeri olan Kayserispor'un hele ki, şu an içinden geçmiş olduğu zor günlerden ayrılık ile değil şehrin bütün dinamikleriyle tek bir yumruk olmasını beklerken böyle üzücü ifadelerin tekraren yaşanmaması hususundaki hassasiyetimizi dile getiriyor, asıl olan sadece Kayserispor diyoruz.”

Bu arada Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve eski başkan Erol Bedir’in açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi