Kayseri’nin tamamında altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren KASKİ Genel Müdürlüğü, tüm personel, araç ve teknik imkânları ile hem mevcut mahallelerde hem de yeni yerleşim alanlarının içme suyu ve kanalizasyon ihtiyacını karşılamak için hizmetlerine aralıksız şekilde devam ediyor. İhtiyaca uygun olarak oluşturulan projeleri sırasıyla hayata geçiren KASKİ, zaman zaman kurum ve kuruluşlar ile de işbirliği içerisinde çalışarak kent genelinde altyapıyı daha da sağlıklı bir yapıya kavuşturuyor. Bu kapsamda Hacılar Belediyesi’nin talebi doğrultusunda bir süre önce gündeme alınan Karpuzsekisi Mahallesi’ndeki konut dışı kentsel çalışma alanında kanalizasyon şebeke hattı ve terfi istasyonu imalatı başlatıldı. Bölgede yapımı tamamlanan ve yapılacak olan işyerleri için toplam uzunluğu 3 bin 260 metre, maliyeti ise 1 milyon 841 bin 460 TL olan kanalizasyon şebeke hattı ve terfi istasyonu imalatı gerçekleştiriliyor.

Proje sayesinde tesislerden toplanacak atık sular mevcut kanalın altından, yatay sondajla terfi istasyonuna aktarılacak ve buradan da uygun olan deşarj bacasına iletilmesi sağlanacak. Böylelikle konut dışı kentsel çalışma alanı içerisindeki sanayi tesislerinin kanalizasyon altyapısı sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve ülke ekonomisine katkı sağlayan çalışma alanlarında mevcut altyapıyı daha güçlü hale getirmek için KASKİ aracılığı ile yeni projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç; orta ve uzun vadede güçlü yatırımlarla kentin geleceğini inşa ettiklerini, bununla birlikte ilçe belediyelerinden gelen talepleri de işbirliği içerisinde çözüme kavuşturduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl kentimiz genelinde birçok önemli yatırımı hayata geçirdik. Bu yıl da tamamlayıcı projeler ile Kayseri’mizin hizmetinde olacağız. Hem konut hem de işyerleri ile ilgili çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz. Bir kentin gelişimi için çalışma alanları çok önemli. Bu bakımdan bu bölgelerde altyapıyı sorunsuz kılmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hacılar Belediyemizden gelen talep doğrultusunda KASKİ’miz marifetiyle ‘Karpuzsekisi konut dışı kentsel çalışma alanı’ olarak adlandırılan bölgede yeni işyerlerinin kanalizasyon altyapısını oluşturuyoruz. Söz konusu bölgemizde böyle bir ihtiyaç ortaya çıkınca Hacılar Belediyemiz ile birlikte kolları sıvadık ve işe koyulduk. İnşallah en kısa sürede projeyi tamamlayarak işyeri sahibi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Çok şükür bütün ilçe belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde vatandaşımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi