Kocasinan ilçesinde, geçen yıl 2 Nisan'da, Fatma Abravcı'nın yol kenarında 25 yerinden bıçaklanmış cesedi bulundu. Polis, cinayeti aydınlatmak için 50 kilometrelik alandaki 4 bin 500 saatlik güvenlik kamerası kaydını izledi, bölgeden geçen araçları takibe aldı. 10 bin araç ise Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile kontrol edildi. Çalışmalarda, olay yerinden geçen otomobillerden birinin, Fatma Abravcı'nın 6 yıl önce boşandığı Yasin Tatay'a ait olduğu belirlendi. İkinci evliliğini yapan Tatay, Melikgazi ilçesindeki evinde yakalandı. Mahkemece tutuklanan Yasin Tatay hakkında, 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, sanık Yasin Tatay'ı 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri ise uygulamadı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti tarafından verilen kararını gerekçesi açıklandı. Fatma Abravcı'nın kendisini bekleyen eski eşinin aracına bindiği anlatılan kararda, Abravcı ve Tatay'ın şehir içerisinde bir süre dolaştıkları ardından olay yerinde aracını durduran Yasin Tatay'ın eski eşini bıçakladığı belirtildi.

'YARDIM EDİN ADAM ÖLDÜRÜYORLAR' DİYE BAĞIRMIŞ

Görgü tanıklarının ve çevreden geçen vatandaşların tanık sıfatıyla alınan ifadelerine de yer verilen gerekçeli kararda, "Sanık ve Fatma Abravcı'nın saat 20.32 sıralarında olay yerine geldikleri, sanığın aracı durdurduğu, bir iki dakika araç içerisinde bekledikleri, bu sırada sanığın emanete kayıtlı bıçak ile Abravcı'ya vurduğu, bıçaklanan kadının dışarı çıkmak için aracın kapısını açtığı, bu sırada yere düştüğü, 'imdat, adam öldürüyorlar, yardım edin' diye bağırdığı, aracın şoför kabininden inen sanığın elindeki bıçakla Fatma Abravcı'ya defalarca vurduğu, daha sonra kadını sürükleyerek ağaç altına götürdüğü, yine burada elindeki bıçak ile defalarca vurduğu, ardından yanına aralıklarla giderek 4 kez üzerini aradığı, V.B. isimli yoldan geçen bir vatandaşın otomobilinin geldiğini fark ederek, saat 20.37'de olay yerinden ayrıldığı, sesleri duyan S.B.'nin olayı V.B.'ye anlattığı ve ardından polise haber verdikleri" belirtildi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi