Kayseri Valiliği'nin resmi internet sitesinde yayımlanan görev dağılımında Kocasinan Kaymakamı olarak görev yapan Erdoğan Turan Ermiş, Vali Yardımcısı olarak görevlendiridi. Kayseri Valiliği'nin görev dağılımına göre Erdoğan Turan Ermiş; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kadın Kooperatifleri Koordinatörlüğünden sorumlu olacak. Ayrıca bağlı kuruluşların Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ilgili görevleri koordine ederek yürütecek. Ermiş, sorumluluğunda bulunan kurumlarda mevzuat veya Vali onayıyla oluşturulan kurul ve komisyonlara başkanlık edecek. Bunun yanı sıra Valilik Makamı tarafından verilecek diğer görev ve işlemleri de yerine getirecek.

Erdoğan Turan Ermiş kimdir?

Başkan Doğutürk: ‘’Yarkent'te Hayatını Kaybeden Soydaşlarımızı Rahmetle Anıyoruz’’
Başkan Doğutürk: ‘’Yarkent'te Hayatını Kaybeden Soydaşlarımızı Rahmetle Anıyoruz’’
İçeriği Görüntüle

28.03.1973 tarihinde Diyarbakır Ergani’de doğdu. İlkokul eğitimini Muğla’da, ortaokul ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara Barosu bünyesinde 1 yıl avukatlık stajı yaptı.

1997-2000 yılları arasında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. 2000 yılında Devlet Personel Uzmanı unvanı aldı. 2000 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2000-2004 yılları arasında Bursa Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak görev yaptı. Adaylık dönemi içerisinde Aksaray iline bağlı Eskil ve Gülağaç ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevi yaptı. Akabinde 9 ay süreyle İngiltere'nin Londra şehrinde yurt dışı stajı yaptı. 2004-2005 yılları arasında görev yaptığı Niğde Çiftlik Kaymakamlığına Kaymakam olarak atandı. 2005-2006 yılları arasında Bosna Hersek'te Asteğmen (303. dönem) olarak askerliğini tamamladı.

2006 yılında Ardahan Hanak Kaymakamlığı, 2006-2009 yılları arasında Aksaray Sarıyahşi Kaymakamlığı, 2009-2010 yılları arasında Yozgat Vali Yardımcılığı, 2010-2013 yılları arasında Kars Sarıkamış Kaymakamlığı, 2013-2015 yılları arasında Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı, 2015-2016 yılları arasında Tokat Zile Kaymakamlığı, 2017-2020 yılları arasında Giresun Görele Kaymakamlığı, 2020-2025 yılları arasında İstanbul Çatalca Kaymakamlığı görevini yürütmüş olup, 28 Mayıs 2025 tarihli ve 32913 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2025/205 karar nolu Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile İlçemiz Kaymakamlığına atanan Kaymakam Erdoğan Turan ERMİŞ, 14.07.2025 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.

Uzm. Dr. Hatice ERMİŞ ile evlidir. Üçü kız, üçü erkek olmak üzere altı çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.