Tiyatro; açılış konuşmalarının ardından ‘Bahar Noktası’ oyunuyla perdeleri açtı. Açılışta konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Siz sanatseverlerin özlemle beklediği Kayseri Devlet Tiyatrosu, yerleşik kadrosu ve sahnesiyle sizleri ağırlamaya hazır. Kayserili tiyatro severlerin katkısıyla ilimizin sanatsal ve kültürel yaşamına can katacağız” dedi.

Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart

Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kültür Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü katkılarıyla açıldı. Açılışa; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kaymakamlar, il müdürleri, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Devlet Tiyatrosu; açılış konuşmalarının ardından William Shakespeare’in yazdığı, Can Yücel’in çevirmenliği ve Betül Gökçer’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Bahar Noktası’  oyunuyla perdeleri açtı.

‘KAYSERİ’NİN KÜLTÜREL VE SANATSAL YAŞAMINA CAN KATACAĞIZ’

Kayserili tiyatro severlerin katkısıyla birlikte Kayseri’nin sanatsal ve kültürel yaşamına can katacaklarını belirten Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Siz sanatseverlerin özlemle beklediği Kayseri Devlet Tiyatrosu, yerleşik kadrosu ve sahnesiyle sizleri ağırlamaya hazır. 10 Haziran 1949’da kurulan Devlet Tiyatroları, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın. Sanat alanında gelişmekte olan, evrensel hedefi görebilen ve bu hedefi Türk tiyatrosunun yerli ve milli birikimiyle harmanlayarak yenilikçi, çoğulcu, modern, cesur, hızlı üretebilen ve barışçıl bir anlayışla sizleri selamlıyoruz. Artık uluslararası bir ticaret ve imalat merkezi haline gelen Kayseri’nin geleceğe uzanan yolculuğunda sadece bir misafir değil, aynı zamanda ev sahibiyiz. Kayserili tiyatro severlerin katkısıyla ilimizin sanatsal ve kültürel yaşamına can katacağız. Ne mutlu bize ki Kayseri’de yerleşik kadrosu ve sahnesiyle Kayseri Devlet Tiyatrosu var” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin eski dönemlerden bu yana bulunduğu coğrafyaya, bölgeye katkı sağlayan bir şehir olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “Tarihte belli şehirler vardır, bir dönem parlarlar ve daha sonralarında geri planda olurlar. Kayseri, tarihin çok eski devirlerinden beri hep bulunduğu bölgeye, memlekete katma değer üretmiş bir şehirdir. Dolayısıyla bu şehirde devlet tiyatrolarının olması, bu katkının sağlanması açısından çok önemli” diyerek Devlet Tiyatrosu’nun şehre hayırlı olmasını diledi.

6 bin yıllık geçmişiyle Kayseri’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri, ön yargıdan uzaklaşılarak değerlendirildiğinde hakikaten bir açık hava müzesidir. Kültürel zenginliğiyle kendisinden söz ettiren alimler şehri olduğunu, sanata en çok değer veren hoşgörünün merkezi olduğunu elbette herkes takdir edecektir. Kapadokya’nın giriş kapısı olan Kayserimiz, Orta Anadolu’nun incisi ve göz bebeğidir, kültürün, turizmin ve sporun merkezidir. Sosyal içerikli her alanda kendisinden söz ettiren geçmiş ve gelecekteki çalışmalarıyla Kayserimiz hep güzel anılsın. Buna katkı sağlayan sayın genel müdürümüze, değerli ekibine ve il müdürümüze ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ