Kayseri'de 5'den Büyük Deprem Olmaz Demek Saçmalığın Daniskasıdır Kayseri'de 5'den Büyük Deprem Olmaz Demek Saçmalığın Daniskasıdır

Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye beşik gibi sallanıyor. Son deprem Kayseri İncesu merkezli yaşandı. AFAD verilerine göre Kayseri’nin İncesu ilçesi merkezli saat 14:47 4.7 ve Hacılar merkezli 14:48’de ise 4.4 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Bu depremlerden 5 dakika sonra saat 14:53'de ise İncesu’da 4,3 şiddetinde, saat 15:15’de ise İncesu merkezli 3,8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depremler kentin birçok yerinde hissedildi. Korkan vatandaşlar bulundukları yapıları terk etti. Sokakta ve parklarda bekleyiş başladı.

Uzmanlar, artçı sarsıntıların uzun süre devam edeceği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Deprem sonrası açıklama yana İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını söyledi. İlmek, “İncesu merkezli 4,9 bir deprem yaşadık. Koordinasyon için Göksun Emniyet Müdürlüğündeydik. Şu an bize yansımış can ve mal kaybı söz konusu değil. Biz de arkadaşlarımızla beraber en kısa zamanda yola çıkarak İncesu’ya geleceğiz. Arkadaşlarımız ve AFAD, Büyükşehir Belediye ekiplerimiz sahada. Hiç kimse tedirgin olmasın. Herhangi bir hasarımız can ve mal kaybımız söz konusu değil. İncesu ve Kayserimize öncelikle geçmiş olsun. Bugünleri de hep beraber atlatacağız” şeklinde konuştu.