Avrupalı Türkler Kayseri Buluşması’ etkinlikleri dün gerçekleşen açılış töreni ile başladı. Etkinlikler kapsamında Tarihi Kayseri Kalesi’nde kurulan stantlar hem Avrupalı Türkler tarafından hem de Kayseri’de yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Almanya’dan gelen Emine Baltacı, etkinlikleri çok güzel bulduğunu dile getirdi. Baltacı: “Etkinlik biraz daha geniş bir alana yayılabilirdi. Yani sadece kale içinde değil ufak ufak eğlenceler ile biraz daha merkeze de geçebilirdi. Fakat bir başlangıç olarak gerçekten çok güzel olmuş” şeklinde konuştu.

Hollanda’dan gelen Hacı Ahmet Akpınar ise, “Merak ettiğim, sevdiğim çok şey oldu. Burada arkadaşların yaptıkları, el sanatları, Türk bayrakları çok güzel olmuş, çok hoşuma gitti. Çocuklar için yapılan eğlencelerde çok güzel olmuş. Kültürümüzün, geçmişimizin göstergesini yapmışlar onlar da çok güzel. Bir gurbetçi olarak bu yapılan etkinliklerden gurur duydum” diye konuştu.


Kayseri’de yaşayan Şükrü Erol ise etkinlikleri çok beğendiğini dile getirerek, “Çok güzel olmuş bizi geçmişe götürdü. Geçmiş zamanda, bizim çocukluğumuzda oynamış olduğumuz oyunlar, yaptığımız işleri burada sergilemişler. Etkinlikler için Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep’de öğretmenlik yapan Kayserili Yılmaz Teker ise, “Mekan olarak tarihi bir mekan. Aynı zamanda ilçelerimizin de ürünlerinin tanıtıldığı bir yer. O yönden de çok hoşuma gitti. Özellikle Develi’nin ürünleri ve ikramları çok daha güzeldi” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi