Kayseri Yerel Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Türkaslan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası “Kayseri FETÖ Borsası” başlıklarını taşıyan bir dizi yazı kaleme almış ve o dönem Kayseri de tam manasıyla FETÖ ile mücadele edilmediğini iddia etmişti.

KAYSERİ KOM ESKİ MÜDÜRÜ ERGÜN ARAS SİYASETE SOYUNDU KAYSERİ KOM ESKİ MÜDÜRÜ ERGÜN ARAS SİYASETE SOYUNDU

KAYSERİ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM KULULAR KAYINBİRADERİ CENGİZ KARDEŞ ARACILIĞI İLE,  FETÖ İDDİANAMELERİNDE ADI VE FOTOĞRAFLARI YER ALAN BEKAŞ İNŞAAT’IN SAHİBİ BEKİR KARAHASANOĞLU’NDAN EV ALMIŞTI

Gazeteci Ali Türkaslan söz konusu köşe yazılarında; Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın kayınbiraderi Cengiz Kardeş aracılığı ile Kayseri FETÖ oturmalarında boy gösterip FETÖ iddianamelerinde adı ve fotoğrafları yer alan Bekaş İnşaat’ın Sahibi Bekir Karahasanoğlu’ndan ev almasının şaibe içerdiğini kaleme almış ve çeşitli iddialar ortaya atmıştı.

ALİ ÇAMLI, GAZETECİ ALİ TÜRKASLAN’I TEHDİT ETTİ

O dönem Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın kayınbiraderi Cengiz Kardeş’e para transferi yapan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’yı da yazan Gazeteci Ali Türkaslan, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın öncelikle bir erkeğe ve emekli Hunat cami imamlığına yakışmayacak tarzda telefonla tehdit ve hakaretlerine maruz kalmıştı.

3 YIL SÜREN DAVA SONUÇLANDI

Yaşanan olayın ardından Gazeteci Ali Türkaslan’ın, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’yı Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyeti üzerine açılan 3 yıllık dava, yeni sonuçlandı.

İŞTE O GEREKÇELİ KARARIN TAM METNİ:

KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI, 5 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

8 Kasım 2023 tarihinde gerekçeli kararı yazılan Kayseri 18.Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2022/172 Esas, 2023/790 gerekçeli karar numaralı dosyasında, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, söz konusu karar da istinaf yolunu açık bırakırken, 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutup, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi