Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç, Yukatel Kayserispor'un Süper Lig'de geride kalan 33 haftalık performansı, teknik direktör Çağdaş Atan'ın etkisi, ligdeki yabancı oyuncu kuralı ve gündeme dair basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Teknik direktör Çağdaş Atan'ın bu sezonki başarıdaki etkisine değinen Koç, "Oyuncular, camia, taraftar ve yönetim, hocamızla iyi bir iletişim içinde. Hocamız ne yaptığını çok iyi biliyor. Oyun kurgusu iyi olan ve her maçta rakibe sürpriz yapan bir teknik adam. Kendisiyle çalışmayı seviyoruz ve onunla devam ediyoruz. Tabii ki ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı bazı zorluklar var ama bunları bahane olarak görmüyoruz. Çağdaş Hoca da ilk geldiğinde transfer tahtasının kapalı olmasını bir bahane olarak görmemişti. 'Ben bu şartları bilerek geldim ve bu kadro ile başarılı olacağım.' hissiyatını taraftara verdi. Sonunda da başarılı oldu. Sezonun tamamlanmasına çok kısa bir süre kaldı. Bence Çağdaş Hoca bir destan yazdı. Yönetim olarak kendisini tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TRANSFER YASAĞINI KALDIRACAĞIZ"

Eski Başkan Bayrak’tan Engelli Personelin İşine Son Verildi İddiası Eski Başkan Bayrak’tan Engelli Personelin İşine Son Verildi İddiası

Samet Koç, bu sezon transfer yapamamalarına neden olan yasağı kaldıracaklarını dile getirdi.

Kendilerinin 6 aylık yönetim döneminde hiçbir ödemeyi aksatmadıklarını aktaran sarı-kırmızılı kulübün basın sözcüsü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetim olarak dikkat ettiğimiz en önemli şeylerden biri, haksız fesihlerin önüne geçmekti. Transfer yasağının en önemli etkenlerinden biri bu fesihlerdi. Futbolcuların maaşı belli dönemlerde ödenmediğinde, bu maalesef kulüp için pahalıya mal oluyor. Yönetimimizin en önem verdiği şey, maaşları zamanında ödemek oldu. Çok şükür bu zamana kadar mayıs maaşları hariç hepsini ödedik. Bu vesileyle bir ceza almayacağız. Sadece geriye geçmişten gelen bonservis ve oyuncu borçları kalıyor. Bunları da ödeyerek haziran başında transfer yasağını kaldıracağız" dedi.

Koç, transfer yapamadıkları için kadronun çok daraldığını vurgulayarak, "Hocamız ilk 11 kurmakta zorlanmaya başladı. Bu kadro önümüzdeki sezonu çıkartamaz. Bu yüzden transfer yasağının kaldırılması bizim için olmazsa olmaz. İnşallah transfer yasağını kaldıracağız ve daha akılcı planlama yapacağız. Taraftarlarımız iyi bir Kayserispor görecek. Bu takım Çağdaş Hoca'mızın kurduğu bir kadro değildi. Mevcut kadroyu devralmıştı ama ona rağmen çok iyi bir futbol oynattı. Şimdi istediği oyuncularla arzu ettiği futbolu oynatacak ve önümüzdeki sezon taraftarımız bambaşka bir Kayserispor izleyecek. Buna inanıyoruz. Yönetim olarak bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.