Belediyesi TOKİ konutlarının yapımı için TOKİ ye 6634 m² arsa hibe edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç "Doğrunun yolu birdir, biz 2 ay önce TOKİ çalışmalarına başlanması gerektiğini söylemiştik, Develi Belediyesi de bizim dediğimiz noktaya geldi, TOKİ çalışmalarına başladı."dedi.

"DEVELİ BELEDİYESİ DEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİ"

"TOKİ 3. VE 4. PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLANILMASINI SÖYLEMİŞTİK"

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç açıklamasında "Yükselen daire fiyatları nedeniyle dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmasının imkansızlaştığını, yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için Develi Belediyesi'nin 3. ve 4. etap TOKİ çalışmalarına başlaması gerektiğini 11 Mart'ta açıklamıştık, geçtiğimiz günlerde Develi Belediyesi "DUYURU" başlıklı açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her yıl 100 bin yeni sosyal konut" projesine destek için Develi Belediyesi meclisi mevcut TOKİ konutlarının bulunduğu Bahçebaşı mahallesinde 6634 m² 'lik alanın TOKİ 'ye hibe edilmesi kararı aldı. TOKİ tarafından yapımına başlanacak konutların başvurularıyla ilgili gerekli bilgiler belediyemiz tarafından ilerleyen süreçte kamuoyuna açıklanacaktır" ifadeleri kullanılmıştır.

"SAYIN CABBAR CUMHURBAŞKANINA TAKLA DERDİNDE"

Doğrunun yolu birdir, yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için TOKİ çalışması geç de olsa güzel bir adımdır, diyen Başkan Kılınç açıklamalarına şöyle devam etti "Vatandaş geçim derdinde ev sahibi olma derdinde, sayın Cabbar 2019 yılında Cumhurbaşkanının her yıl 100 bin yeni sosyal konut "projesine destek için yapıldığını atıfda bulunacağına" Yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek ve dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmaları için TOKİ çalışmalarına başlandığını söylemek" hem yükselen daire fiyatlarla mücadele edildiğini net bir şekilde ortaya koymak açısından hem de vatandaşın derdiyle dertlendiğini belirtmek açısından daha doğru bir ifade olurdu. Sayın Cabbar'ın yükselen daire fiyatları, ve vatandaş umurunda değil, Sayın Cabbar Cumhurbaşkanına takla derdinde. Sayın Cabbar Cumhurbaşkanına taklayı bırak vatandaşın derdine derman olmaya bak, senin işin Cumhurbaşkanına takla atmak değil, vatandaşın yarasına merhem olmaktır. Sayın Cabbar müteahhitlerle oturup kalkmayı bırakmalı, vatandaşın içine girerek vatandaşın derdine derman olacak projeler üretmelidir."dedi.

MAHMUT KILINÇ SÖZLEDİĞİ SÖZLERDEN ÇARK ETTİ VE CABBAR'A SÖYLEDİKLERİNİ HABER METNİNDEN ÇIKARMAK ZORUNDA KALDI

İlk olarak gönderilen haber metninde Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı adeta yerden yere vuran Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, “Sayın Cabbar Cumhurbaşkanına taklayı bırak vatandaşın derdine derman olmaya bak, senin işin Cumhurbaşkanına takla atmak değil.” İfadelerine yer vermişti. Yaşanan tepkilerden sonra yeni bir bülten gönderen Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, sarf ettiği sözlerini haber metninden çıkarmak zorunda kaldığı belirtildi. Kılınç’ın kim yada kimler tarafından ikaz edildiği ise kafalarda soru işareti bıraktı.

"MAHMUT KILINÇ'I KİM YADA KİM YA DA KİMLER UYARDI"

İşte Kılınç’ın Başkan Cabbar’ı eleştirdiği ve o eleştirilen çıkarıldığı yeni haber metni; “ Kılınç, "Yükselen daire fiyatları nedeniyle dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmasının imkansızlaştığını, yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için Develi Belediyesi'nin 3. ve 4. etap TOKİ çalışmalarına başlaması gerektiğini 11 Mart'ta açıklamıştık, geçtiğimiz günlerde Develi Belediyesi "DUYURU" başlıklı açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her yıl 100 bin yeni sosyal konut" projesine destek için  Develi Belediyesi meclisi mevcut TOKİ konutlarının bulunduğu Bahçebaşı mahallesinde 6634 m² 'lik alanın TOKİ 'ye hibe edilmesi kararı aldı. TOKİ tarafından yapımına başlanacak konutların başvurularıyla ilgili gerekli bilgiler belediyemiz tarafından ilerleyen süreçte kamuoyuna açıklanacaktır" ifadeleri kullanılmıştır.

Doğrunun yolu birdir, yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için TOKİ çalışması geç de olsa güzel bir adımdır, diyen Başkan Kılınç açıklamalarına şöyle devam etti "Vatandaş geçim derdinde ev sahibi olma derdinde, sayın Cabbar 2019 yılında Cumhurbaşkanının her yıl 100 bin yeni sosyal konut "projesine destek için yapıldığını atıfda bulunacağına" Yükselen daire fiyatlarının önüne geçmek ve dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmaları için TOKİ çalışmalarına başlandığını söylemek" hem yükselen daire fiyatlarla mücadele edildiğini net bir şekilde ortaya koymak açısından hem de vatandaşın derdiyle dertlendiğini belirtmek açısından daha doğru bir ifade olurdu,yinede sesimizi duyarak TOKİ çalışmalarına başlayan Başkan Cabbar ve Belediye meclisi ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi