Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten (KAYMEK), kitap sevdalılarına ödüllü kitap okuma yarışması etkinliğine devam ediyor. Geleneksel hale getirdiği yarışmalarla bireylerin düşünce ve ifade dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla düzenlenen yarışmanın 2’ncisi düzenleyecek.

Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor

Yaş sınırlaması olmayan yarışmada her yaştan bireylerin katılabileceği, birbirinden önemli yazarlar olan Yakup Kadri Karaosmanoğlu “Yaban” ve İskender Pala “Od” kitaplarından her biriyle ilgili ayrı ayrı olmak üzere dilediği kitaplardan yarışmaya başvuruda bulunabilecek.

Yarışmaya kısa sürede yaklaşık bin 500 kişi başvururken, yarışmaya katılmak için son gün 21 Mayıs 2023 Pazar olarak belirlendi.

YARIŞMA NASIL OLACAK?

Yarışmada belirlenen kitap ve kitabın yazarını konu alan 4 şıktan oluşan 10 adet soru sorulacak. Yarışmada en çok doğruyu en hızlı sürede yapmış olan yarışmacılardan her bir kategoride ayrı ayrı ilk üçe girenler ilan edilen ödülü almaya hak kazanacak.

Kahoot sistemi üzerinden yapılacak yarışmada, yarışmanın yapılacağı yer, tarih ve saat başvuru yapan kişilerin belirtmiş olduğu telefona, yarışmadan birkaç gün önce SMS ile bildirilecek. Yarışma esnasında web arama motorlarından kahoot.it yazarak yarışmaya bağlanılabileceği gibi yarışmacılara yarışma gününden önce kahoot’un uygulamasının da indirilmesi tavsiye ediliyor.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Kitap Okuma Yarışması’nda her bir kategoride birinci olanlara 4000 TL, ikinci olanlara 3000 TL ve üçüncü olanlara ise 2000 TL ödül verilecek. Yarışmaya katılım koşullarının detaylarına ilişkin ayrıntılı bilgi almak ve yarışmaya başvuru yapmak isteyen vatandaşların www.kaymekyarisma.com adresi ziyaret etmesi gerekiyor.