Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç açıklamasında; “İlçe Başkan yardımcılarım Yusuf Türkmen ve Murat Akarsu ile birlikte Kızık mahallesine ziyarete geldik. Burada ki vatandaşlarımızın bir sorunu var; kendilerinin haberi olmadan arazileri maden şirketine kiraya verilmiş Bims için. Bims’in alındığı yerlerde biliyorsunuz ki mahsul yetişmez. Buralarda köylerde tarım ve hayvancılık ile geçim olur, eğer bu vatandaşlar arazileri ekemezse hayvanlarını arazilerde yayamazsa, ne yiyecekler ne içecekler, geçimini neyle sağlayacaklar. Cumhurbaşkanı’nın geçen bir açıklaması vardı; 1 karış toprağınız varsa orayı ekin diyordu. Şimdi burada vatandaşların arazileri maden şirketine kiraya verilmiş, bu vatandaş ne ekecek nasıl ekecek? Yetkililerden Kızık mahallesi sakinlerinin sesini duymasını bekliyoruz. Yetkililer; özellikle Develi’de ki siyasiler ve Belediye Başkanı vatandaşı sesine kulak versin. Soysallı, Kızık, yeni mahalle ve Reşadiye mahallelerinden bazı araziler maden şirketine kiraya verilmiş mahalle sakinleri bunu istemiyor, arazilerin ekip biçmeyi istiyor, hayvanlarını o meralarda yaymayı istiyor.” İfadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri; “Burası zaten kırsal kesim vatandaş ayakta zor duruyor, tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Cumhurbaşkanımız televizyona çıkıp ekin diyor çiftçinin yanındayız diyor ama burada bizim elimizde ki yeri bizden alıyorlar. Bu işler hep para ile dönüyorsa zenginin istediği oluyorsa ben artık yetkililere bir şey demiyorum. Yem fiyatları zaten aldı başını gitti, ben hayvanlarımı otlatmaya çıkaramazsam kendi mahsulümü ekemezsem nasıl geçineceğim.” dedi.

Doğal gaz sıkıntılarının olduğunu da dile getiren mahalle sakinler; Memleketimizin neresine hizmet giderse biz gurur duyarız, biz Develimizin her köşesine hizmet gitsin istiyoruz ama 10 hanesi olan bir mezraya bile doğal gaz gelmişken 200 hane olan Kızık mahallemize neden hala doğal gaz gelmedi. Biz mahalle olarak doğal gaz istiyoruz, Televizyona çıkıyorlar çağ atladık çağ atlıyoruz diyorlar ama biz burada kışın tezek yakıyoruz. Doğal gaz yok, kömür desen çok pahalandı artık alamıyoruz, bizde ne yapalım tezek yakmaya döndük bu sene.” dedi.

Editör: Haber Merkezi