Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Tarım ve Orman Kayseri İl Müdürü Mustafa Şahin eşliğinde Bülbül Pınarı kesim alanında kurban deneme kesimi yapıldı. Kocasinan Belediyesi, kaçan hayvanlara karşı alınması gereken önlemler için eğitimli ekipler tarafından simülasyon gerçekleştirdi. 

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, burada yaptığı açıklamada "Erkilet, Bülbül Pınarı Kurban Kesim alanımızdayız. Bu yıl Allah nasip ederse inşallah 10. kez kurban bayramında hemşerilerimizin huzurlu ve rahat bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için arkamda görmüş olduğunuz kesimhanemizle mezbaamızla yine hizmet vereceğiz. Şimdiden Hayırlı Bayramlar diliyorum. 9 yıldır bu işi yapıyoruz. Her yıl edindiğimiz tecrübe her yıl ortaya çıkan bayram döneminde ki yapılan çalışmalarından ardından acaba vatandaşlarımıza bir sonraki yıl daha düzgün daha kolay, rahat bir şekilde Kurban ibadetini nasıl yapabilirizin kaygısısıyla çalışmalar üzerine eklemeler yapıyoruz. Burada da yeniden bir kurban simülasyonu deneme kesimiyle kurban bayramının ilk günü vatandaşlarımızın herhangi br aksaklığa meydan vermeden Kurban ibadetlerini, kurban kesimlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için sizlerle bir aradayız. Kesim yapıldı, simülasyon yapıldı. 3 (A, B, C ) tane farklı büyük baş kesim ünitemizde inşallah ilk gün hazır bir vaziyette büyük baş kesimlerimiz yapılacak. diğer taraftan da yine aynı şekilde küçükbaş kesim ünitelerimizde de vatandaşlarımızın kurbanlarını kesebilecekleri her türlü organizasyon hazır bir şekilde. Burada ki kurban satış yerinde de kurbanlıklar satılmaya başlandı. Büyükbaş, küçükbaş kurban satış yeri oluşturuldu" sözlerini kullandı. 

Kesim alanında temiz bir şekilde çalışıldığını ve vatandaşlar için dinlenme yerleri olduğunu  söyleyen Çolakbayrakdar, "Vatandaşlarımız buraya geldikleri zaman bekleyecekleri, vakit geçirebilecekleri mekanlar, onların oturacakları mekanlar, ihtiyaçları halinde su, içecek, yiyecek ihtiyaçlarını bu mekan içerisinde karşılayabilecekleri her türlü tedbir alındı. Her türlü çalışma burada mevcuttur. Bu işin en önemli taraflarından bir tanesi burada ki kesimhane de yapılan kesimler neticesinde hiçbir şekilde çevreye atık bırakmaksızın sağda solda çok öncesinde görmüş olduğumuz görünttülere mahal vermemek için burada kesim yapıldıktan sonra belediye ekiplerimiz hızlı bire şekilde kurbanlardan geriye kalan, arta kalan atıkları hemen alıp deşarj edip imha ediyorlar. Ortadan kaldırıyorlar. Şehirde hiçbir şekilde görüntü kirliliğine, çevre kirliliğine mahal verecek bir şey olmayacak. Bu olanda olmasının en önemli faydalarından birisi de derli toplu olmasıdır. Vedteriner hekimler gözetiminde kurban kesimi yapılıyor olması vatandaşların güvenli bir şekilde almış oldukları hayvanları öncelikle kurban vasfını taşıyıp taşımadığı, kurban olur mu olmaz mı? endişesini, soru işaretini hiçbir şekilde kafalarında barındırmamalılar. Veteriner hekimler eşliğinde kurbanlıklarını alabiliyorlar.      Kurban kesilen hayvanda her hangi bir rahatsızlık, hastalık, sağlığa mani bir durum var ise tüketilmesi açısından insan sağlığına engel bir durum varsa gene aynı şekilde veteriner hekimler tarafından kontrol edilerek o hayvan anında imha ediliyor. Vatandaşımız kurban aldığı yerden yeniden  kurbanını tazmin ederek yenisini alıp kurbanlığını kestirebiliyor. Bu da buradaki işin hem çevreci hemde sıhhi açıdan son derece kontrollü bir şekilde yapıldığının bir göstergesi bu noktada elimizden geldiğince tecrübelerimizin üzerine 10. yılda da inşallah düzenli, disiplinli bir şekilde burada kesim alanında kurban kesim hizmetini vereceğimizi şimdiden bütün hemşerilerimize duyurmak istiyoruz.Bu alanda yapılan hizmet buradaki profesyonel ekipler Kocasinan Belediyesi tarafından temin edilmiş olan profesyonel kasaplar tarafından kesimin yapıldığını da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Burası tam bir mezbaha şeklinde çalışan bir işletme hüviyetinde kurbanlıkların burada kesilmiş olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı. 

LEZZETLİ YEMEKLER TEPE  RESTAURANT YAHYALI’DA LEZZETLİ YEMEKLER TEPE RESTAURANT YAHYALI’DA

Kaçan kurbanlıklar için çözüm üretildiğini de kaydeden Çolakbayrakdar, "Burada kaçan kurbanlıklar zaman zaman ekranlara yansır. Zaman zaman çevremizde, mahallemizde görebildiğimiz hadiseler olabiliyor. Sıkça rastlanmasa da olabiliyor. Bu nokta da bizim gene veteriner hizmetleri birimimize bağlı  'Kocasinan Kurban Timi' ekiplerimiz müdahale ediyor. Bugün onlar da deneme yapacaklar. Böyle bir durum var ise 0 (352) 222 70 00 telefon numarasından bize ulaştığınız zaman kaçan kurbanlıkları yakalama noktasında yine Kocasinan Belediyesi'nin ekipleride hazır olacak.  Hayırlı bayrtamlar diliyorum. İnşallah sağlık, sıhhatler, huzur içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmek nasip olsun. 10'uncusunu yapacağımız Allah nasip ederse inşallah 10'ununcu kez hemşerilerimizin karşısına çıkacağımız Erkilet'teki Bülbül Pınarı'ndaki yeni yerimiz Bülbül Kurban Kesim ünitelerimizle birlikte Kurban Bayramımıza hazır olduğumuzu hem satış noktasında hem de buradaki kesim noktasında vatandaşlarımıza hizmet verecek şekilde bütün teşkilatımızla birlikte hazırız. Bize destek veren Tarım İl Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlere, müftülüğümüze ait Diyanet Personeli hocalarımıza ve Kocasinan Belediyesi'nin birimlerinde ki bütün personellere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.