Gündüz, Kültür Yolu’nda yapılabilecek aktiviteleri sıraladı: “Kayseri Kültür Yolu’nda Gevher Nesibe Selçuklu Müzesi’nden başlayıp 40’a yakın tarihi eser ve müzeyi bu yolu takip etmek suretiyle görebiliyorsunuz. Hem Kayseriler hem de yerli ve yabancı ziyaretçiler hiç kimseden yardım almadan ve kaybolmadan bir rota üzerinde birçok taşınır veya taşınmaz kültür envanterimizi ziyaret edebiliyorlar.

Rotamız Gevher Nesibe’den başlayarak, Kurşunlu Camii, Sahabiye Medresesi, Saat Kulesi, Kayseri Kalesi ve içindeki Arkeoloji Müzesi, Ok Burcu, Zeynel Abidin Türbesi, Hunat Külliyesi, Atatürk Evi, Güpgüpoğlu Konağı, Etnografya Müzesi, Yoğun Burç, Meryem Ana Kilisesi (şu anda Şehir Kütüphanesi), Kayseri Lisesi ile Kayseri Mahallesi olmak suretiyle; gelen ziyaretçiler bu yol üzerinde birçok tarihi yapıyı kaybolmadan, hoşça vakit geçiriyor.”dedi.

Gündüz, rotayla ilgili sözlerine “Pandemi olmadan önce ziyaretçi gruplarını bu rotada gezdiriyorduk. Bununla alakalı daha önce yapılmış ulusal çalışmalarımız da vardı. Önemli tarihçiler gelen ziyaretçilere bu Kültür Yolu’nu gezdirmişlerdi. Pandemi sebebiyle bu faaliyetlerimize ara verdik. Dünya bu salgından kurtulduktan sonra faaliyetlerimize devam edeceğiz” diyerek eklemede bulundu. Fehmi Gündüz, kendisi gelip gezmek isteyen ziyaretçiler için “Bireysel ziyaretçiye Gevher Nesibe’de rehber (kitapçık) veriyoruz ve kimseye ihtiyaç kalmadan kendisi geziyor. Kültür Yolu için Gevher Nesibe Selçuklu Müzesi’ne gelip rehber alan aylık yaklaşık 2 bin kadar ziyaretçi oluyor” diye bilgilendirmede bulunarak, sözlerini tamamladı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi