Özden, mesajında, geleceğe yön verecek bir toplum meydana getirmek için eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Gelişmiş toplumlar en büyük yatırımlarını genç nesillere ve eğitime yapmaktadır. AK Parti hükümeti de, son 10 yılda en büyük bütçeyi milli eğitime ayırarak geleceğimize en iyi şekilde yatırım yapmaya gayret etmektedir. Amacımız, doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve insanlık için gayret sarf eden, bilim ve teknolojiyle donanmış milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişi ile geleceği arasında bağ kurabilen bir nesil yetiştirmektir.

Yeni eğitim sistemiyle birlikte 8 yıllık kesintisiz eğitimden, öğrencilerin tercihlerine imkan verecek daha çağdaş 12 yıllık zorunlu eğitime geçildi. 4+4+4 eğitim sistemi ile ülkenin 28 Şubat sürecinin bir dayatması olan eğitim sisteminden kurtularak, gelişmiş ülkelerin genelinde uygulanan daha bilimsel ve daha çağdaş bir eğitim sistemine geçildi.

Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak yarınları inşa etmede yeterli potansiyele sahip bir toplumuz. Yeni öğretim yılının bu gücümüzü ortaya çıkaracağımız bir yıl olmasını diliyorum. Velilerimizin, idareciler, öğretmenler ve öğrencileriyle olan iletişimini güçlü tutmaları, sorunsuz, nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde büyük rol oynayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftası'nı kutluyorum. 2014–2015 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı, fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor, bu yılın başta kıymetli öğrencilerimize, ailelerine ve bu onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer eğitimcilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Editör: Haber Merkezi