Kayseri Valiliğinin desteğiyle, kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladığı 5 Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi, Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazandı.

“Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması” Hibe Programı kapsamında Kayseri’den sunulan ve onay gören 5 projeden biri olan “Mesleki Eğitimciler İnovasyon Geliştirme Merkezi” (MESGEM) Projesi tanıtımı amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası temsilcisi Yasemin Özata Çetinkaya, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Mesleki ve Teknik Okul Müdürleri ile çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi’nin proje sahibi olduğu MESGEM kapsamında 5 ayrı meslek dalında 25 kişi kursa alınacak.

Kayseri Çıraklık Eğitimi Geliştirme Derneği ile Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin ortak olduğu 213 bin 700 Avro’luk projenin süresi 12 ay olacak. 
Editör: Haber Merkezi