MHP Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal,MEB Yasası'nın kadrolaşmaya yol açtığını savunarak, "On iki yıldan beri iktidarda olan AKP hükümetince çıkarılan MEB yasası ve yönetmeliği ile T.C. tarihindeki en büyük kadrolaşmalardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılmaktadır. Milli Eğitim sistemini; deneme yanılma yöntemleri ve getirilen her yeni bakanın keyfi uygulamaları neticesinde allak bullak ettikleri yetmezmiş gibi şimdide eğitim camiası içerisinde sözüm ona bir cadı avı başlatılmıştır" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde yapılan müdür kıyımı maalesef ilçemizde de gerçekleşmiştir diyen Köksal, "Bu durum çocuklarımızın geleceği noktasında bizi kaygıya düşürmüştür. Zira liyakata ve tecrübeye dayalı atamalar yerine siyasi ilişkiler ön plana çıkmıştır.AKP‘nin on iki yıllık iktidarı döneminde; hak etmedikleri halde binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığında kurum yöneticisi olarak atanmıştır" şeklinde konuştu.
Adnan Köksal konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Şimdi ise paralel yapıyı eğitimden temizlemek bahanesiyle kendilerinden olmayan bütün okul müdürlerini ve yardımcılarını görevden almak için kanun çıkarılmıştır. Çıkarılan kanunun uygulamasına geçilerek Türkiye genelindeki 16 bin okul müdüründen 7 bininin görevine son verilmiş ve verilmeye de devam edecektir. AKP döneminde; sınavla müdür ve müdür yardımcısı atama dönemi sona erdirilmiş, yerine ise iktidar partisine mensup siyasilerin istediği yandaş, taraftar, boyun büken ve her isteneni koşulsuz yerine getirecek isimlerin atandığı bir dönem başlatılmıştır. Bu atamalarda ise, hükümete yakın bir sendikanın taraftarlarının okulları parsellediği açıkça görülmektedir. Görevine devam etmek isteyen yöneticilerin sendika değiştirmeye zorlandığı, kişilik erozyonlarının yaşandığı bu dönemde; ya iktidara yakın gözükeceksin, görevinde kalmak için taviz verecek, düşünce ve görüşlerini satacaksın ya da ideallerinden ve prensiplerinden taviz vermeyerek zulme boyun eğmeyerek hak ettiğin ve layıkıyla yerine getirdiğin görevinden alınacaksın."
“Ayarını bozduğun kantar gün gelir senide tartar” diyen Köksal, "Yıllarını milletine, devletine ve ailelerine hayırlı nesiller yetiştirme çabasıyla eğitime vermiş, gençliğini Türk gençliğinin eğitimine adamış olan tecrübeli eğitimcilerimize bu yasa ile vefasızlık yapılmış adeta kapı önüne konulmuşlardır. Çocuklarımıza, gençlerimize ve geleceğimize yapılan bu tarihi ihaneti Milliyetçi Hareket Partisi Develi İlçe Teşkilatı olarak şiddetle kınıyor, bu haklı davalarında ilçemizin görevden alınan değerli idarecilerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi