Talas Belediyesi ve Talas İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Ali Dağı’nda bitki çeşitliliğini artırmak amacıyla ‘Antep Fıstığı Aşılama Projesi’ ile Antep Fıstığı yetiştirilecek. Ali Dağı bölgesinde bulunan yabani Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı aşısı yapılıyor. Olgunlaşmış yabani Menengiç ağaçlarına Gaziantep’ten getirilen toplam 400 adet Antep Fıstığı aşılaması yapılacak.


Konu hakkında açıklama yapan Talas İlçe Tarım Müdürlüğü Arif Küsmüş bu proje ile hem bitki çeşitliliğinin artacağını hem de katma değer anlamında olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Küsmüş, “Hafta başında Gaziantep Araştırma Enstitüsünden kalem aşılarımızı getirdik, burada 10 dişi ağacımıza 1 erkek olacak şekilde aşılama gerçekleştiriyoruz. Ben bu projeyi ilk duyduğumda şaşırdım, Talas Belediyesi çok güzel takdire şayan bir projeye imza attı. İnşallah bu sürdürülebilir bir proje olacak.

Daha sonraki yıllarda Gaziantep’e gidip aşı getirmek zorunda kalmayacağız, buradan kalemlerimizi elde edeceğiz. Ali Dağı’nda çok çeşitlilik var, çok güzel ağaçlandırma yapılmış, bu da buraya ayrı bir güzellik sağlayacak. Ayrıca bu aşılama ile buraya katma değer de sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi