Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı'nda bu yılki hedeflerinin; 2 milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu açıkladı. Cıngı, yaklaşık 3 yıldan bu yana Erciyes Dağı’nda yaptıkları hummalı çalışmalara bu yıl da devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 yıldır, Erciyes Dağı, Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu master plan çerçevesinde tarafımızca işletilmektedir. Bu yıl 4'üncü sezonuna giriyoruz. Bu sezonun camiamız için, kış sporları için, ülkemizin kış turizmi için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Erciyes’te her yaz çalışmalarımız devam ediyor. Planladığımız şekilde Erciyes Dağı'nın uluslararası büyük bir kış turizm merkezi olması için gayret ediyoruz. Planları yerine getiriyoruz. Yapılaşmalar devam ediyor. Yeni pistler, yeni mekanik tesislerimiz, yeni sosyal alanlarımız hizmete açılıyor. Bu kış Tekir Bölgesi'nde otellerimizin oluştuğu Develikapı, Hisarcıkkapı bölgemizde yeni mekanik tesisler ve pistlerimiz var. Büyükşehir belediyemizin master planı çerçevesinde Erciyes Kış Turizm Merkezi uluslararası standartlarda bir kayak merkezi hüviyetine bürünmüş durumda."

Erciyes Dağı’nda şu anda 18 mekanik tesis ve 102 kilometreyi bulan kayak pistleri bulunduğunu ve Erciyes Dağı’nın dünya çapında kayak merkezi hüviyetine kavuştuğunu kaydeden Cıngı, "Dünyanın meşhur kayak merkezlerinde kayak yapan uluslararası kayakçıları tatmin edecek zorluk ve heyecan derecelerinde pistlere sahibiz" dedi.

Murat Cahit Cıngı, geçen Aralık-Nisan döneminde 1 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade ederken şöyle konuştu:

"Erciyes'e yaz aylarında da çok fazla talep oluyor. Bu yıl hedef çıtamızı biraz daha büyüttük; 2 milyon turisti hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl global çapta, ülkemizde kar eksikliği vardı. Erciyes dağımızda biz suni karlama sistemi sayesinde pistlerimizi Aralık ayının ilk haftasından itibaren kayak severlerin hizmetine açtık. İnşallah bu yıl bereketli bir sezon geçiririz. Kar yağışı da istenilen seviyede olursa, ümit ediyoruz 2 milyon misafirimizi Erciyesimiz’de ağırlarız."
 
Editör: Haber Merkezi