Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, ülke genelinde tiyatro camiasının dikkatini çeken en önemli organizasyonlardan birisi haline geldi. Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında, yıl boyunca sergilenen tüm tiyatro hareketlerini takip eden seçici kurul, değerlendirmesini yaparak en etkili eserleri ödüllendirdi.

Seçici Kurulu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği festivali "Tiyatro Adına Yapılan Örnek Bir Çalışma" olarak değerlendirdi ve ödüle layık gördü.
Ödülü, İstanbul'da gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan aldı. Tiyatro Ödülünü Ünlü Tiyatro Sanatçısı Mehmet Çevik'ten alan Oktay Durukan, kültür ve sanat camiasına Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel anlamda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 9 yıl önce gençleri kültür sanat platformunda buluşturmak, amatörce tiyatro faaliyetleri ile uğraşan gençlere katkı sağlamak ve yeni bir pencere açmak için festival başlattıklarını ifade eden Durukan, "2015 yılında festivalimizin onuncusunu gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar binlerce gencimiz sahneye çıktı ve koltuklarda onbinlerce genç onları izledi. Bu ödül bizlere güç verecek. İnşallah bu güçle festivalimizi daha da geliştirerek ve büyüterek devam ettireceğiz" dedi.

TİYATRO SEZONU AÇILIYOR
Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında birbirinden farklı ve renkli 15 kültür-sanat etkinliği düzenleyecek.

Aralık ayının kültür sanat etkinlikleri yarın Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatro sezonunun açılışıyla başlayacak. Sezonun açılışı nedeniyle 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide oynadığı Emekli Müsteşar Kemal rolüyle de tanınan ünlü oyuncu Ferdi Akarnur Kayseri'ye gelecek. Akarnur, yarın saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda bir söyleşiye katılacak. Aynı gün saat 19.30'da ise Şehir Tiyatrosu'nda "Omuzumdaki Melek" adlı oyun izlenebilecek. 
Editör: Haber Merkezi