Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Kültür Yolu’ projesi kapsamında Gevher Nesibe Medresesinden başlayarak, Kurşunlu Camii, Saat Kulesi, Kayseri Kalesi ve Kayseri Müzesi, Hunat Hatun Külliyesi, Atatürk Evi Müzesi, Etnografya Müzesi, Meryem Ana Kilisesi ve Kayseri Lisesini gezdiler.

Kültür yolu projesinden söz eden, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Fehmi Gündüz; “Kayserimizde ‘Kültür Yolu’ projesi kapsamında, Gevher Nesibe Selçuklu Müzesinden Kayseri mahallesine kadar 44 ayrı durağımız var bunun içerisine müzelerimiz, tarihi eserlerimiz, kültür sanat merkezlerimiz var ve çocuklarımız bu şekilde böyle bir faaliyetle kendi yaşamış oldukları şehir hakkında bilgiler alıyorlar” dedi.

Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor

Tarih Öğretmeni Arzu Oygunbaş; “Öğrencilerimizle birlikte biz ‘Kültür Yolu’ projesine katılmak istedik zaten bizler öğrencilerimizle şehrimizi tanımak istiyorduk derslerde de konu olarak hep anlatıyoruz, gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Şuanda da öğrencilerimiz şehrimizi yakından tanımış oldular İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız bu proje de oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ