İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Kayseri'ye giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

KOLTUĞU BIRAKMAK İSTEMİYORLAR

Seçim sürecini değerlendiren Yavaş; “Siyaset yapmak serbest ama seçilmek değilmiş gibi bir tavırda davranılıyor. Sayın Akşener’e parti kurulduğundan itibaren yapılan saldırılar hakaret, iftiralar ve bunların karşısında kimsenin cezalandırılmaması korku ve nefret siyaseti aynen devam ediyor. Herkese bir karalama herkese bir çamur atma durumu var. Halbuki ben şöyle bakıyorum Millet ittifakında hiçbir Allah’ın kulu Cumhur ittifakından kimseye sizler neden oradasınız demiyor ya da onlara destek olanlara ağzını açıp tek kelime etmiyor. Ama bizlerden birileri konuşmaya başlayınca illet zillet laflarıyla karşılaşıyoruz. Koltuğu bırakmak istemiyorlar bütün mesele burada. Koltuğu bırakmak istemiyorsanız, şu anda seçim sürecinde yaptığınız vaatlerin keşke birkaç ay öncesinde yapsaydınız ve bunları yapmış olup rahatlıkla seçmenin karşısına çıksaydınız, çok daha güzel olurdu tam tersi ‘siz neden seçime geliyorsunuz?’ tarzı bir havalara giriliyor” dedi.

“ANKARA BELEDİYESİNİ BIRAKIR, ADAYLIKTAN DA ÇEKİLİRİM”

Seçim seresinde birçok kez iftira ve karalama kampanyasına maruz kalındığını dile getiren Yavaş; “İftiranın birisi şu; Diyaneti kapatacakmışız, buradan söylüyorum Diyanetin kapatılacağına dair altı liderden tek bir kelime çıktıysa buradan söylüyorum diyanetin kapatılacağına dair liderden tek bir kelime çıktıysa, Ankara Belediyesini de bırakıyorum adaylıktan da çekiliyorum. Bu sözde camii avlusunda söyleniyor benim bildiğim iyi bir Müslümanın ağzından bal damlar, Müslüman, Müslümana hakaret etmez iftira atmaz. Bugün 7 milyon insan var hiç kimse birbirine benzemiyor. Ya aile çevresi ya da başka çevreler, herhangi bir görüşe sahip olabilir, kimse kimseyi kınanamaz ona göre herkes tercihini yapar.

“MANSUR YAVAŞ ÜÇ KOYUNU GÜDEMEZ”

“2019 yılında biz aday olduğumuzda yine aynı söylemlerle karşılaştık o zaman da bırakmak istemiyorlardı. Sayın Arınç eski Belediye Başkanına “Ankara’yı parsel parsel sattın demedi mi?” Ankara’da harcanan paraları hepiniz biliyorsunuz, çocuklarının altında spor kulübü çocuğun birinin elinde Televizyonu… İşte bu rantları bırakmak istemedikleri için neler neler söylediler. Mansur Yavaş ilçe Belediye Başkanlığı yapmış koskoca belediyeyi yönetemez, “üç koyunu güdemez” dediler. “İlk ay 50 milyon lira maaşlarda açık var nereden bulup ödeyeceksin?” dediler. İş başına geldik Ankara’nın 5 katrilyon borcunu ödedik. Bizden önceki belediye yönetimi metroyu becerememiş, Ulaştırma Bakanlığına devretmiş, Ulaştırma Bakanlığı’da Sayın Mustafa Tuna’ya devretmiş ve bir sözleşme yapmış; ‘burayı belediye işletecek bilet gelirinin belli bir yüzdesini vermek suretiyle borcunu ödeyecek’ şeklinde bir sözleşme. Ben 8 Nisan da seçildim, 28 nisan da bir kararname çıktı. Metronun alacaklarını hükümet bütçenin %5’inde keserek alacak aradaki farkı söylüyorum; eğer eski sözleşme ile ödeseydik 80 milyon ödeyecektik şu anda 1.7 milyar bizden para aldılar. Burada Mansur Yavaş’ı cezalandırmadılar. Ankara Belediyesinin halka yapacağı hizmetten 1.6 milyonu aldılar ceplerine koydular. Bir spiker bana ‘ya bu kadar parayı sen nereden buluyorsun’ diye sordu. Çalmaz, çaldırmazsan yemez, yedirmezsen bu kadar para bulunuyor. Bütün ihalelerim canlı yayınlarla gerçekleşiyor, youtube’de izleyebilirsiniz. Eskinin 80 liraya yaptığı asfaltı açık ihale ile hala 25, 30 liraya yapıyoruz 5 yıl öncesinden bahsediyorum böyle olunca her şeye paramız yetiyor.

Gürer: “5 bin liralık ikramiyeden tüm emekliler yararlanmalı” Gürer: “5 bin liralık ikramiyeden tüm emekliler yararlanmalı”

Bana ‘o aile yardımları kesecek dediler’ şuan da Başkent karta parayı yatırıyoruz, ihtiyaç sahibi gidip kendisi alıyor makarnaya bulgura talim etmiyoruz o ailenin neye ihtiyacı var kim nereden biliyor? Bu gıda malzemelerinin hepsi bir firmadan alınır bir kişi kazanırdı. Ankara kart dünyanın her yerinde geçerli şimdi Ankara’nın bakkalı da para kazanıyor.

“NAMUSSUZUM ŞEREFSİZİM”

 Televizyonda gösteriliyorlar 30 bin kişiyi siyasi sebeple işten atmışım, Ankara’da siyasi sebeple bir kişiyi işten atarsam namussuzum şerefsizim dedim daha bir kişi çıkarıp getirecekler. O Ankara’dan sökülen TC’yi yerine çaktık” dedi.

"PKK İLE HÜDAPAR ARASINDA FARK VAR MI ?"

Cumhur İfttifakında yer alan Hüdapar’ın görüş ve isteklerine değinen Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş; “Hüdapar’ın görüşlerini biliyorsunuz federasyon tartışılmalı diyor, özerklik istiyorlar, bayrağımızdan rahatsız oluyorlar, hatta genel başkana mecliste yemin edecek misin diye sorulunca ‘bir bakacağız’ dedi. PKK’nın bu konuda ki görüşleriyle Hüdapar’ın görüşleri arasında bir fark var mı? Bülent Turan çıktı; ‘o ittifaka dahil değil’ dedi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek ki çok sıkıştılar ki yedek kuvvetleri sahaya alıyorlar. Bunlar İstanbul seçiminde de bebek katilinden mektup getirip okuttular aynı senaryo şimdi de oynatılıyor. Ben söylüyorum eli kanlılardan oy moy istemiyoruz herkes kendi yoluna gitsin. Biz tertemiz 6 siyasi parti olarak uzlaştık bir mutabakat metni hazırlandı bunun dışında kim ne diyorsa yalandır. Ayın 15’inde Kızılay’da toplanacağız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya köşküne oturtacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.