Prof. Dr. Ersan Şen, özellikle İstanbul'da ev almanın imkansız kirada yaşamanın çok zor olduğunu belirtirken Bakan Mehmet Şimşek'e seslendi. Kayıt dışı vergilere dikkat çeken Şen, 'Adaletli vergi çok önemli. İsrafı ve komisyonculuğu önlemek lazım. Aksi halde bunun adı film fırıldak ekonomisi olur...'

Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor

PROF. DR. ERSAN ŞEN: BUNU YAPARSANIZ REFORM OLUR!

İşte Ersan Şen'in İsmail Saymaz ile yaptığı yayında aktardıkları: 'Zam vereceksin de nereden vereceksin? Hangi vergiyi yükseltsin daha?

Kayıt dışı gelirleri resmi kayda aldırabilirseniz bu bir reform olur Sayın Şimşek'e sesleniyorum. Her kazanan kazandığının vergisini mutlaka versin, böyle bir şey yok sistem böyle kurulmamış.

'500 LİRALIK 1000 LİRALIK BANKNOT BASMAYA BAŞLARIZ...'

'500 LİRALIK 1000 LİRALIK BANKNOT BASMAYA BAŞLARIZ...'

Böyle giderse 500 liralık 1000 liralık banknotları basmaya başlarız.

Asgari ücreti 40 bin TL yapalım sorun yok matbaa orada, Mehmet Şimşek diyor ki 2021'den bu yana o kadar yanlış bir politika izlemişiz ki tüketim olsun diye şu anda ben bu piyasadaki parayı çekemezsem enflasyonu düşüremem diyor.

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTACAK MI?

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTACAK MI?

Kredi kartı faizleri muhakkak artacak, Mehmet Şimşek'in unuttuğu bir şey var kendisi çarşıyı pazarı bilmiyor.

Gaye Hanım'ın gitmesinin nedeni faiz artırımıdır. Sayın Erdoğan'ın kitlesinde bu böyle. Bu onun günahı değil.

Dolar 100 TL olsa da onun günahı değil.

Geldiğimiz nokta şu hayat pahalılığı o kadar uçuk gitti ki İstanbul'da kiralık ev yok, ev almak imkansız. 1 milyon TL konut kredisi alsanız devlet bankasından 10 yılda ödeyeceğin tutar 4.5 milyon tutarında!

Ki 1 milyona zaten ev alamazsın. Adaletli vergi çok önemli, üretmek çok önemli. İsrafı ve komisyonculuğu durdurmak lazım. Eğer bunlar hayata geçirilmezse bunun adına film fırıldak ekonomisi dersin.'

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ