2024 Maaş Zamlarıyla İlgili Korkutan İddia: Asgari Ücretli, Çiftçi, Esnaf... Artık Unutun! 2024 Maaş Zamlarıyla İlgili Korkutan İddia: Asgari Ücretli, Çiftçi, Esnaf... Artık Unutun!

Memur-Sen, memurlarla işçiler arasındaki gelir makasının yılbaşı itibarıyla açıldığını bildirerek zaman kaybedilmeden ve temmuz beklenmeden seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Memur-Sen Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü değerlendirildi.

“MEVCUT DURUM SÜRDÜRÜLEMEZ”

Memur-Sen’in her şartta ve koşulda kamu görevlilerinin mağduriyet, beklenti, endişe ve kayıplarını tazmin ve tanzim etme hususunda sorumluluk üstlendiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Toplu sözleşme düzeninde ve döneminde gerekli paradigmal değişimin şart olduğunu önemle vurguluyoruz. Sendikal mücadelemizin kazanımı olan enflasyon farkının, geleceğe yönelik oluşabilecek kayıpların sigortası olduğunu belirtiyor, geçmiş kayıpların telafisi için enflasyon tazminatının tercih değil şart olduğunu her süreçte fiili ve fikri düzlemde gündeme getiriyoruz. Bu noktada, sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Memurlarımız müsterih olsun. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.’ ifadesi, 1 Mayıs’ta ifade ettiğimiz konunun ve sorunun görüldüğünün işaretidir.”