KAYSERİ Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından ERASMUS Mesleki Eğitim programı kapsamında hazırlanan 'Modern Üretim Tasarımında Kullanılan 3 Boyutlu Yazıcıların Teknolojik İnovasyon Eğitim ve Stajı' projesi kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) tarafından hibe almaya hak kazananan 10 öğrenci Hollanda'nın Rotterdam kentinde staj eğitimi aldı.

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Elektrik-Elektronik, Makine ve Uçak Bakımı dallarında eğitim alan 10 öğrenci 3 hafta süreyle Rotterdam'da uygulamalı staj eğitimine katıldı. Öğrenciler, inovatif tasarım ve üretim yapan RDM Markerspace Uygulama Eğitim Merkezi'nde 3 boyutlu yazıcı çeşitleri hakkında eğitim alarak mesleklerinde ihtiyaç duydukları makine parçalarını tasarlama, 3D yazıcıdan çıktısını alabilme yeteneği kazandı. Öğrenciler eğitim saatlerinin dışında ülkenin tarihi mekanlarını ziyaret ederek, kültürel aktivitelerine katılma olanağı da buldu. Okul Müdürü Selçuk Erdem, şöyle dedi:

"Okulumuz; Avrupa Birliği projelerinde oldukça iyi bir başarı yakalamış ve tecrübelerini tüm okullarla paylaşmaktadır. Bu başarı aynı zamanda meslek okulu tercihi yapacak öğrencilerin de okulumuzu seçmelerinde kriter olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca bu yıl okulumuz VET Mobility Charter akreditasyonu için başvuruda bulunmuş sonucu beklenmektedir. Akredite olduğumuz taktirde ERASMUS programı sonuna kadar yazdığımız projeleri doğrudan uygulama şansını elde etmiş olacağız.”

Editör: Haber Merkezi