Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, hafta sonunu da kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Son değerlendirmelere göre yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde olacak. Sıcaklığın gerilemesiyle birlikte yağışlı havanın da bütün illerde etkili olması bekleniyor. Yağışlar, kıyı illerinde yağmur, Kayseri’nin de olduğu iç bölgelerdeki illerde ise yağmur ya da kar şeklinde görülecek.

METEOROLOJİ’DEN SARI ve TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Kayseri’nin de arasında olduğu Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak, Yozgat, Aksaray ve Karaman için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

KAYSERİ HAVA TAHMİNİ

Tahminlere göre Kayseri ve ilçelerinde, bugün ve takip eden Cumartesi ve Pazar günlerinde karla karışık yağmur etkili olacak. Sıcaklıklar ise ortalama en düşük eksi 5, en yüksek 10 derece seviyelerinde olması bekleniyor. Kış turizm merkezlerinden Erciyes’te ise 3 gün boyunca kar yağması tahmin ediliyor.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

TURUNCU KOD NEDİR?

Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Editör: Haber Merkezi