EYT sonrası Erciyes Anadolu Holding’den emekli olan çalışanlar, yaşadıkları mağduriyeti gündeme taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ı ziyaret ederek, sorunlarına dikkat çektiği için teşekkür etti. İşçiler, 1996’da işe girdiklerini ancak tazminatlarının 2015’ten sonra ödenmek istendiğini bunun da en az 17 yıllık kıdem tazminatı kaybına neden olduğunu belirtti. Bir işçinin en az 340.000 TL zararı olduğunu belirten işçiler, arabulucuya gitmeyenlere ise hiçbir ödeme yapılmadığını, ramazanda mağdur edildiklerini söyledi. İşçileri dinleyen Arık, “Bugün burada Erciyes Anadolu Holding’de gecesini gündüzüne katarak çalışan, evine helal ekmek götürmek için mücadele eden emekçi kardeşlerimiz var. Bu ilin milletvekili olarak hep mağdurun yanında olmaya çalıştık. Güçlünün değil haklının yanında olmaya çalıştık. Bize oy verir mi vermez mi diye bakmadık, bir yerde zulüm varsa, haksızlık varsa karşısında durduk. Erciyes Anadolu Holding çalışanlarının promosyonun konusunu gündeme taşımamızdan bir gün sonra promosyon ödemelerini yaptılar. 34 bin lira diyorlardı, onun da yarısını yatırdılar.

Erciyes Anadolu Holding güçlü bir firma, Türkiye’nin en güçlü firmalarından biri. Bu holdingde işçinin alın teri var. Ve işçiler sizden lütuf değil, çalıştığının hakkını istiyor. İşçiler tazminatlarını 2015’ten sonra değil, işe girdikleri tarihten ödenmesini istiyor. CEO işçilere arabulucuya git, sözleşme imzala diyor ama TÜRGEV’e, TÜGVA’ya işçinin alın terini peşkeş çekiyor. Biz bunun karşısındayız. Önce Kayseri’nin hakkını vereceksin, işçinin hakkını vereceksin. İşçinin hakkını vermiyor, yandaş medyaya para aktarıyor. Bu bir zulümdür ve biz bu zulmün karşısındayız. Buradan işçi kardeşlerime sesleniyorum: Arabulucuya gitmeyin, 14 Mayıs’a az kaldı. 14 Mayıs’ta bahar gelecek, hakkınızı alacaksınız. CEO açıklama yapmış, ‘Cumhur ittifakı görevdeyse görevdeyim, Milet ittifakı gelirse gideceğim” diyor. Zaten göndereceğiz, göndereceğiz ama hesap vereceksin. Öyle kolay gitmek yok.

Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları

Sayın Ertekin’e Ankara’dan Amina Hanımın da selamını var. Onu da ileteyim, üzerimde kalmasın. Çok yakın tanıdığı arkadaşı Amina Erdoğan selam gönderdi” diye konuştu.