Bina görevlilerinin sıkıntılarını TBMM’de gündeme taşıyan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı; “İşini iyi yapan bina yönetim şirketlerini tenzih ediyorum ama özellikle bu emektarların promosyonlarını kendi şirketlerine alan bina yönetim şirketlerine bina görevlilerimizin haklarını iade etmelerini rica ediyorum” dedi.

Elitaş'ın isteğiyle Kocasinan Bulvarı teklifi
Elitaş'ın isteğiyle Kocasinan Bulvarı teklifi
İçeriği Görüntüle

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı konuşmada bina görevlilerinin sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Bina görevlilerinin promosyon ödemeleri hakkında konuşan Milletvekili Cıngı, “Biliyorsunuz, bina görevlilerimiz çağdaş hayatın vazgeçilmez unsurları; sabah evden çıktığımız zaman, evimizi barkımızı, ailemizi, binamızı, komşularımızı emanet ettiğimiz önemli bir emektar kitlesi. Kendileri sosyal haklar ve saygı gibi konulara taalluk eden mevzularda birtakım sıkıntılara maruz kalıyorlar ama özellikle yılbaşı döneminde bazı sorumsuz yönetim şirketlerinin kendileri bordrolarındaki bina görevlileri için promosyon anlaşması yaptıkları bankalardan aldıkları paraları maalesef kendi şirketlerine dahil ettikleri gibi bir problemle karşı karşıyayız. Bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz, çeşitli şikayetler geliyor. Onun için, işini iyi yapan bina yönetim şirketlerini tenzih ediyorum ama özellikle bu emektarların promosyonlarını kendi şirketlerine alan bina yönetim şirketlerine bina görevlilerimizin haklarını iade etmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.