MHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Baki Ersoy Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milletvekili adaylarıyla birlikte sahada olduklarını anlatan Ersoy, “Her şeyden önce bizim parti disiplinimiz var. Aday adayı olarak başvuran arkadaşlarımız genel merkezimiz tarafından değerlendirildi. Genel Başkanımıza raporlar gitti. Raporlar neticesinde Genel Başkanımızın takdiri oldu. Onun iradesi doğrultusunda liste şekillendi. Bizimde görüşlerimize yer verildi. Listeyi incelediğinizde hem şahıs bazında hem de Kayseri’yi temsil noktasında çok başarılı bir liste olarak görüyorum. Biz zaten 2 milletvekiliydik. Milletvekili sayımızı da artırmak için bir önlem alındı. Dün 10 milletvekili adayımızla birlikte Yeşilhisar ve İncesu İlçelerindeydik. Çok da uyumlu çalışıyoruz. Bu yüzden diğer partilerdeki problemleri bende görüyorum. Listeye giremeyenler feryat içerisinde. Bu onların problemi. Biz kendi gündemimize bakıyoruz. Biz çok hızlı başladık. Allah kaza bela vermesin” ifadelerini kullandı.

‘DEPREME RAĞMEN MECLİSTEN EYT YASASI ÇIKTI’

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu dile getiren Ersoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı temasını önemsiyor. Bu yönde adımlar atılıyor. Bence Sayın Cumhurbaşkanımızın da Türkiye’yle ilgili raporlar gidiyor. Ve ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Türkiye çok büyük bir ülke ve konum olarak da stratejik bir ülke. Dolayısıyla bu adımların atılması şart. 6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Bu depremin etkilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu depreme rağmen meclisten EYT yasası çıktı. Bu çok maliyetli bir yasaydı. Bu depreme rağmen bu devlet bu yasayı çıkartabiliyorsa büyük bir devlettir. Bu yüzden biz Cumhur İttifakı olarak seçim sürecini kazasız belasız atlatıp önümüze bakmak istiyoruz. Çünkü yapılacak çok iş var” şeklinde konuştu.

‘SON 20 YILA BAKTIĞIMIZDA TÜRKİYE FARKLI BİR GELİŞME GÖSTERDİ’

Genç Avukatların 23 Nisan Sosyal Sorumluluk Projesi Genç Avukatların 23 Nisan Sosyal Sorumluluk Projesi

Vatandaşların Cumhur İttifakına teveccüh gösterdiğini belirten Ersoy, “Bizim 6+1’li diye değerlendirdiğimiz masa 9 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı belirleyecek bir masa. Kendi aralarında anlaşamayan bir yapı. Yarınlarda bu Millet İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetebilir mi? Çok karmaşık bir masaya sahip. Bana göre Cumhur İttifakı rahat kazanacaktır. Bizler vatandaşla devamlı iç içeyiz. Vatandaşlardan Cumhur İttifakına inanılmaz bir teveccüh var. Bunu sahada görebiliyoruz. Biz onlara oy vermeyiz diyen çok esnaf vatandaşımız oldu. Bence Sayın Recep Tayyip Erdoğan rahat kazanacaktır. Bu benim düşüncem, önümüzde 32 günlük bir süreç var yarın ne olur, bilemiyorum.  Bizde MHP olarak parlamentoda bulunan 48 milletvekili sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Ben milletvekili olduğum 5 yıl boyunca şunu gördüm. Bütün sektörlerin problemi var. Zaman geçtikçe bazı problemlerin durumu da değişiyor. İhtiyaçlara göre farklı problemlerde oluşuyor. Ama son 20 yıla baktığımızda Türkiye farklı bir gelişme gösterdi. Buna tabi teknolojinin de çok katkısı var. Artık insanlar karmaşık bir yapı istemiyor. Biz ‘Aday Belli Karar Net’ dedik” diye konuştu.

‘KAYSERİ İSMİNİ EN ÇOK KULLANAN MİLLETVEKİLİ OLDUM’

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri’de patlama yapabileceğine dikkat çeken Ersoy, “AK Parti 27’inci Dönemde 6 milletvekiliyle Kayseri’yi temsil ediyordu. Ama şimdi 6 milletvekilinde hiçbiri şu an Kayseri listesinde yok. Seçimlerle alakalı bizim 2 ana stratejimiz var. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirmek. İkincisi MHP’yi daha güçlü kadrolarla parlamentoda temsil etmek. Altını çizmek istiyorum Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri’de patlama yapabilir. Biz 5 yıl içerisinde her insanımıza dokunduk. Milletvekili olduğumdan bu yana danışmanlarımıza her ay bir muhtarımızın aranmasını talimatı verdim. Arayıp sordular, ne eksikse onu yapmaya gayret gösterdiler. Bunlar unutulmuyor. Bizim insanımız vefalı. Herkes her şeyin farkında. Biz milleti temsil ediyoruz. 1 milyon 27 bin seçmeni var. Cumhur İttifakı hiçbir pazarlık olmadan kurulmuş bir yapı. Kayseri’de yaşayan insanın de düşündüğünü bilmeliyiz. Meclis tutanaklarına göre genel kurullarda 222 kere, Plan ve Bütçe görüşmelerinde 124 kere Kayseri diyerek Kayseri ismini en çok kullanan milletvekili oldum” ifadelerini kullandı.