Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle” Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’ye geldi. Erdoğan’ın konuşması öncesi kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Kayseri’nin bugün tarih yazdığını söyledi. Akar, “Sizlerle güçlüyüz, sizlerle kuvvetliyiz. Erciyes Dağı gibi her zaman başı dik, vakur ve gönlü yüce hemşerilerim sizi sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz. Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günden itibaren bizleri bağrına basan ilçelerimizin ve şehrimizin tüm güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum.  Kayseri bugün tarih yazıyor. Kayserimizin ve siz hemşehrilerimin mayasında vatanseverlik, azim, çalışkanlık, yardımseverlik, hamiyetperveklik var. Bu asil milletin mensubu olmaktan, böyle bir şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Orta Anadolu’daki istiklal merkezi Kayserimizin bundan sonra da tercihini istikrardan yana kullanacağına bizlere desteğini sürdüreceğine eminim. Türkiye geçmişte siyasi istikrarsızlıktan çok çekti. Bunu devamlı anlattık biliyorsunuz. Ülkemiz sahip olduğu potansiyeli bir türlü kullanmadı, kullanamadı. Ancak son 20 yolda 15 yılda gücünü her zaman milletinden alan Cumhurbaşkanımız liderliğinde saplanan istikrar ile her alanda her alanda büyük atılımlar gerçekleşti. Büyük mesafeler alındı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayserimize de hastaneler, okullar, köprüler, yollar, barajlar, üniversiteler ve daha birçok yatırımlar yapıldı. Sizlerin hizmetine sunuldu. Kayserimizde özellikle yerli ve milli savunma sanayi alanında dev projeler hayata geçirildi. Kayserimizin gururu tayyare fabrikasının devamı ikinci ana hava bakım fabrikamız, A400 uçaklarının bakım ve yenileme işlemlerini yapıyor. Burası dünyanın önde gelen uçak firması Airbus’ın da merkezi dışında ilk ve tek merkezi oldu. Kayserimizin tarihinde şanlı şerefli bir yeri olan uçak yapan TOMTAŞ yeniden doğuyor” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN ÇEVRESİ ATEŞ ÇEMBERİ’

Türkiye’nin çevresinin bir ateş çemberi olduğunu, tehlikelerin ve tehditlerin her geçen gün arttığını dile getiren Akar, “Dünyada ve bölgemizde risk, tehdit ve tehlikeler her geçen gün daha da artmakta. Türkiye’nin çevresi ateş çemberi. Bu ateş çemberinin ortasında Türkiye Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde, uluslararası ilişkilerde artık özne haline geldi. Bölgede ve dünyada söz sahibi oldu. Etkin ve güçlü bir duruma geldi. Kahraman ordumuzda ülkemize, milletimize yönelecek her türlü tehdit karşısında artık çok daha güçlü. Bu kapsamda asil milletimizin bağrından çıkan ve peygamber ocağı olarak da bilinen şanlı ordumuz, terörist neredeyse hedefimiz orasıdır anlayışıyla Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, icra ettiği başarılı operasyonlarla binlerce teröristi etkisiz hale getirdi. Terör koridorunu başlarına yıktı. Teröristlerin inlerini başlarına yıkarak ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast eden hainlere büyük darbeler indirdi. Terörler mücadele ettiğimiz başarılar sayesinde vatandaşlarımızı huzur ve güven içerisinde yaşadığı bir Türkiye var artık. Teröristler yok. Gabar artık terörler değil petroller anılıyor. Türkler ve Kürtler kardeştir. Hiçbir vatandaşımız arasında ayrım yapmadık yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SÖZ DİNLEYEN DEĞİL, SÖZÜNÜ DİNLETEN BİR TÜRKİYE’

Mücadelelerinden ve hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini, azim ve kararlıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Bakan Akar, “Sözde yabancı gazete ve dergiler tarafsızlık, basın ahlakı, dürüstlük ilkelerini bir tarafa bırakıp Cumhurbaşkanımız liderliğindeki Türkiye’yi durdurmak için yalan ve fitneye başvurmakta. Çünkü büyük ve güçlü Türkiye istemiyorlar. Sözü dinlenen bir Türkiye değil, bunlar söz dinleyen bir Türkiye oluşturmak istiyorlar. Dinlemeyeceğiz. Önümüze çıkarılan tüm engellere rağmen büyük ve güçlü Türkiye irademiz devam ediyor. Mücadelemizden hedeflerimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Azim ve kararlılıkla bu çalışmaları sürdürdük, sürdüreceğiz. Çok şükür şimdi tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, genç ve dinamik nüfusuyla, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla, savunma sanayisiyle her geçen gün büyüyen ekonomisiyle çok daha güçlü ve büyük bir Türkiye var. Türkiye’nin bu etkinliği ve gücünün devamı için istikrara ihtiyaç var. Bu nedenle 15 Mayıs seçimleri tarihimizin en riskli seçimlerinden biri, bu seçimin telafisi yok, şakası yok. Mesele parti değil zihniyet meselesi. Birde şunu deneyelim zamanı değil, söz konusu vatan, söz konusu bekamız. Büyük emeklerle elde ettiğimiz kazanımları başarıları, birilerinin tehlikeye düşürecek söylemler ve vaatlerde bulunduğunu, bekamızın gizli pazarlıkların yanı sıra açık seçik beyanlarla tehdit ettiğini görün, gösterin” diye konuştu.