Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kesintisiz ve kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1715’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 58’e ulaşmıştır” diye konuştu. 

Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk

29 EKİM’DE 100 GEMİ İLE GEÇİT TÖRENİ

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

Aktürk, MSB’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda 100 gemi ile geçit töreni icra edeceğini bildirdi. TCG Anadolu gemisinin de katılacağı törende, 100 geminin yanı sıra Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ile 20 muharip uçağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlayacağını aktardı. Bu törenin, Türk donanmasının en büyük geçit töreni olacağını belirten Aktürk, törende ayrıca 101 pare top atışı yapılacağını söyledi. 

GAZZE’YE 9 UÇAKLA 213 TON YARDIM

MSB’nin, yurt içinde ve dışındaki insani yardım faaliyetlerine de ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde destek verdiğini dile getiren Aktürk, “Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin sevkine devam ediyoruz. Son olarak 23, 24 ve 25 Ekim’de 5 adet A400M ve 1 adet C-130 uçağımız ile yardım malzemeleri Mısır’a nakledilmiştir. Böylece bugüne kadar 9 uçakla toplam 213 ton gıda, battaniye ve tıbbi yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır” dedi. (DHA)

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ