Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan yerli ve milli silah, araç, gereç, teçhizat, mühimmat ve donanımları Kayserili vatandaşlarla buluşturmak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi Kayseri Kurşunlu Otoparkında 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açılacak. ‘Yüzyılın Gücü – Cesaretin Teknolojisi’ mottosuyla bir ‘deneyim merkezi’ olarak açılan Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi’nde maketler, dijital gösterimler ve 3D animasyon filmlerle ülkemizin savunma sanayiinin kat ettiği aşama ve TSK’nın modernizasyonu anlatılıyor.

Dünyanın ilk SİHA gemisi olarak TCG Anadolu, Atak Helikopteri, Siha ile 120 ürünün sergilendiği MSB Dijital Gösterim Merkezi, yediden yetmişe her yaş grubuna açık ve ücretsiz olacak.

MSB DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ 3 ANA BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

MSB Dijital Gösterim Merkezi 3 ana bölümden oluşuyor. Merkezin dış cephesindeki köşede yer alan LED ekranda TSK envanterinde bulunun yerli ve milli silahlar 3 boyutlu içeriklerle ziyaretçilere etkileyici bir deneyim olarak sunuluyor.

MSB Dijital Gösterim Merkezi’nin girişi dijital bir tünel olarak tasarlandı. Çepeçevre bir ekran olarak tasarlanan dijital tünelde ziyaretçiler yürürken, TSK’nın kara, deniz ve hava gücünü 3D mapping görsel efekt, özel animasyon ve ses efektleriyle etkileyici bir atmosferde izleyebilecek. Dijital tünelde Milli Muharip Uçak (MMU), TCG Anadolu SİHA Savaş Gemisi, Atak Helikopteri ve Altay tankı gibi projelere ait görüntüler muhteşem görsel şovlarla sunulacak.

Toplumun Değişim İsteyen Yüzde 67’lik Seçmeni Kazanamadı Toplumun Değişim İsteyen Yüzde 67’lik Seçmeni Kazanamadı

MSB Dijital Gösterim Merkezi’nin ikinci bölümünde ise TSK envanterindeki ürünlerden seçilen maketler ayrı ayrı alanlarda sergilenecek. Silah, araç, donanım, mühimmatlar sahip oldukları yetenekleriyle halkımızın ilgisine özel içeriklerle sunulacak. MSB Dijital Gösterim Merkezi’nin üçüncü bölümünde ise TSK envanterindeki yerli ve milli silahların yanı sıra alanın merkezinde yer alan dairesel dijital alanda silahların yüksek teknolojisi ve üst kabiliyetleri anlatılıyor. Alanda bulunan sergileme ünitelerindeyse namlulu silahlar, mühimmatlar, füze sistemleri ve diğer savunma araçlarının 3 boyutlu maketlerine ve detaylı özelliklerine ulaşılabiliyor.

MSB Dijital Gösterim Merkezi’nde, Milli Savunma Üniversitesi’ne girerek TSK bünyesine katılmak isteyen gençlere yönelik danışmanlık hizmeti ve kariyerini milli savunma sanayinde sürdürmek isteyenlere de rehberlik hizmeti sunuyor.