Erciyes Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri konserlerinin son günü 04.06.2022 Cumartesi günü on binlerce öğrencinin hep bir ağızdan tek nefes İzmir Marşı söylemeleri siyasiler tarafından dikkat çekmişti. Gerçekleştirilen konserin Ersin Show sahne adını kullanan DJ’ İzmir Marşı tartışmalarına üzüntüsünü şu açıklamalarla dile getirdi.

“23 Yıllık profesyonel sahne hayatımda bu vatanın bir öz evladı olarak tüm performanslarımın finallerini ülkemin eşsiz marşları ile taçlandırarak sonlandırırım. Erciyes Üniversitesi Bahar Şenlikleri İzmir marşını da siyasi amaçla değil, içimizdeki gerçek Atatürk sevgisi ve aşkıyla gür bir ses ile söyledik Mustafa Kemal Atatürk ulus bilincimizi körükleyen istisnasız hepimizi birleştiren en önemli manevi değerimizdir.
80’li yıllarda doğmuş bir Türk genci olarak bu günün gençleri ile aynı duyguları sahnemde paylaşıyor olmak, okul yıllarımızda hep bir ağızdan okuduğumuz istiklal marşımızdaki maneviyat ile özdeştir. Erciyes Üniversitesi ve öğrencilerinin bu yapmış olduğu eşsiz güzelliğin siyasi tartışmalara konu edilmesine üzüldük. Bunun yerine gençlerimizin içindeki bu coşkuyu kutlamak ve alkışlamak en doğrusudur. Konuları farklı durumlara çekmek yerine içinde bulunduğumuz güzelliklerin tanıdı çıkarmalı anı yaşamalıyız. İzmir marşı bu milletin marşıdır. Türk gençliğinin gür sesle sahip çıktığı GAZİ MUSTAFA KEMAL hepimizindir… Saygılarımla.”

Editör: Haber Merkezi