Erciyes Kayak Merkezi’ne giden öğrencileri taşıyan araç dönüş yolunda kaza yapmıştı. Kaza sonucu 2 öğrenci yaşamını yitirirken 19 öğrenci de yaralanmıştı. Olayla ilgili iddianame hazırlandı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya aracın sürücüsü O.S. ile aracın firma yetkilileri S.D. ve D.D. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ O.S.: FREN TUTMADI

Mahkeme’de konuşan aracın sürücüsü 30 yaşındaki O.S. “Kazada ölenlere baş sağlığı dilerim. Kazadan dolayı üzgünüm tedavim devam ediyor. Yaklaşık 25-30 gün yoğun bakımda yattım. Elimden gelen çabayı gösterdim. İnişte fren tutmadı. Vites düşürmeye çalıştım, hız kesilmedi. Viraja geldik aracı ters şeride sürmek zorunda kaldım. Sonra toprağa yönlendirdim. yolun kenarında su kanalı vardı araba zıpladı ve devrildi. Aracı iki gün önce sanayiden almıştım ve işlemler kazadan bir gün önce kullandım. 15 gün önce fren sorunu nedeniyle sanayiye götürülmüş” dedi.

Aracın bünyesinde olduğu şirket yetkilileri S.D ve D.D. ise, “Üzgünüz, aracın evrakları ve bakımları tamdı” ifadesinde bulundular.

MÜŞTEKİLER : ŞİKAYETÇİYİZ

Duruşmaya katılan müştekiler Furkan, Yasin ve Seyfettin ile müşteki avukatları şikâyetçi oldu.

Duruşma eksik dosyaların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme heyeti aracın firma sahibi, yetkilisi ve şoförün tutuksuzlar hallerinin devamına hükmetti.

Editör: Haber Merkezi