BİR DEVLET YATIRIMIN DAHA İÇLER ACISI ÇÖKÜŞÜ

Erhan Özhan, “Kayseri’nin Bünyan İlçesine bağlı Büyüktuzhisar mahallesinde 2009 yılında Kayseri Valiliğince, İl Özel İdaresi tarafından Bünyan Kaymakamlığı himayesinde meyve yetiştiriciliği çalışması başlatılmıştı, bu çalışma dönemin maliyetleriyle 600 Bin TL civarında büyük bir bütçeye sahipti. Burada çeşitli meyve ağaçlarından binlerce adet dikildi.

Projeyle tarımın, meyveciliğin geliştirilmesi hedeflenmişti. Büyüktuzhisarlı hemşerilerimizin bizlere ulaşması üzerine bu alana gelerek incelemeler yaptık. Karşılaşmış olduğumuz durum bir devlet yatırımın daha içler acısı çöküşü. Hepimizin vergileriyle meydana getirilen bu yatırımın çöküşü çok üzüntü verici.” ifadelerini kullandı.

KURUYAN SADECE AĞAÇLAR DEĞİL, DÖKÜLEN YIKILAN SADECE BİNALAR DEĞİL SİZLERİN BİZLERİN VERGİSİ

Özhan, “Dikilen binlerce ağacın, kurumaya terk edildiğini, binlerce lira harcanarak yapılan damlama sulama sistemlerinin çürümüş, kırılmış, yanmış, atıl bir vaziyette olduğuna üzülerek şahit olduk. Ayrıca bölgenin idare edilmesi için yapılan betonarme binanın camının çerçevesinin kırılmış tabiri caizse çürümeye terk edilmiş virane halde olduğunu gördük.

Bizleri üzen en önemli konu ise milyonlarca liralık devlet yatırımları yapılırken alkışlanıp, meydana getirildikten sonra ise bir terk edilişe bırakılması. Burada kuruyan sadece ağaç değil, dökülen yıkılan sadece milyonluk yatırımlar değil, sizlerin bizlerin vergileri. Buradan hem Kayseri Valiliğine, hem de Bünyan Kaymakamlığımıza sesleniyorum. ‘ALLAH AŞKINA GELİN BU VEBALİ YERİNDE GÖRÜN!’ Kayserili, Bünyanlı, Tuzhisarlı hemşerilerimize bu yatırımın nasıl çürümeye terk edildiğini sizler izah edin. Bunun hesabının sorulması noktasında yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi