AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti TBMM Grubu’nda milletvekillerine deprem bölgesinde AK Belediyelerin yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum yaptı. Özhaseki, “807 AK Belediyemiz, deprem bölgesinde ayrım gözetmeksizin çalışıyor. 235 AK Belediyemizi, depremden yoğun bir şekilde etkilenen il ve ilçelerimiz ile kardeş ilan ettik.” dedi.

AK Parti, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmaları değerlendirmek için TBMM'de kapalı grup toplantısı gerçekleşirdi.

Grup Başkanı İsmet Yılmaz, başkanlığında düzenlenen toplantıda, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile depremin etkilediği 11 ildeki çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili Belediyelerin deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalar hakkında milletvekillerine bir sunum yaptı.

KİM BU ÇOCUKLAR? KİM BU ÇOCUKLAR?

Özhaseki,  AK Parti'li 807 belediyenin bütün imkânlarını, depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordinasyon kurarak ayrım gözetmeksizin deprem bölgesine seferber ettiğini, etmeye de devam ettiğini ifade etti.

“235 AK Belediyemizi, depremden yoğun bir şekilde etkilenen il ve ilçelerimiz ile kardeş ilan ettik”

Deprem bölgesinde hayatın normale dönene kadar yoğun bir şekilde çalışma sürdüreceklerini belirten Özhaseki, “807 AK Belediyemiz, deprem bölgesinde ayrım gözetmeksizin çalışıyor. 235 AK Belediyemizi, depremden yoğun bir şekilde etkilenen il ve ilçelerimiz ile kardeş ilan ettik. Afetten etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye illeri ile bu illerin ilçeleri ile AK Partili 235 belediyeyi kardeş ilan ettik. Bu sayede depremden etkilenen bölgelerimizdeki eksiklikleri çok hızlı bir şekilde gidereceğiz. Kardeş belediyelerimizle birlikte depremden yoğun bir şekilde etkilenen yerlerde hayat normale dönene kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.