Kayseri’yle özdeşleşen pastırma, sucuk ve mantı fiyatıyla cep yakmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra da pastırma fiyatlarındaki artış devam etti. Et ve diğer şarküteri ürünlerine gelen zamlar ile bir dilim pastırma fiyatı 8 liraya yükseldi.

‘PASTIRMANIN DİLİMİ 8 LİRA’

Kredi Kartları İçin Yeni Plan Kredi Kartları İçin Yeni Plan

Kayseri’de pastırmacılık yapan Serkan Özkara, il içerisinde pastırma alımının düşüşte olduğunu, il dışında alımın arttığını söyledi.  Ramazan Bayramı’ndan sonra pastırma fiyatlarının arttığını ve bunun da satışları etkilediğini belirten Özkara,  “Ramazan’dan önce fiyatlar güzeldi. Her şeye zam geldi. Bütün ürünler özellikle gıda ürünlerinin hepsine zam geldi. Et yükselişe geçti ve hala yükselişte. Bundan dolayı il içerisindeki satışlarımızda biraz düşüş oldu ama şehir dışı kargolarımız fena değil, güzel seyrediyor” dedi.

Fiyat artışlarından sonrası pastırmanın dilimi yaklaşık 8 lira olduğunu aktaran Özkara, “Bildiğimiz üzere pastırma ve sucuğun fiyatları biraz yükseldi. Devletimiz ithal eti açtı ama biz pastırmada tek et kullandığımızdan, antrikotun sırtı olduğu için fiyatı maalesef yükseldi. Vatandaş fiyatları yüksek buluyor. Mesela pastırmanın kilosu şuan 750-850 TL civarında. Pastırma fiyatlarında 700 TL, 600 TL, 800 TL olan da var. İyi bir sucuk ise 250-400 TL arasında değişiyor. Mantımızın kilosu önceden 100 TL’ydi şu an 200 TL oldu. Pastırma fiyatı geçen yıl 400 TL’ydi. Normal bir pastırmanın dilim fiyatı 8 liraya geliyor” ifadelerini kullandı.