Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev, müttefik ortak ve dost ülke olarak gördükleri Türkiye’nin, Çeçenistan’ın yanında yer aldığını belirtti.

Türkiye ziyareti kapsamında Kayseri’ye gelen Rusya'nın Özerk Cumhuriyeti Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Edelgeriyev gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Rusya Federasyonu’nun son gelişmelerde Avrupa Birliği ve ambargo olaylarında Türkiye Cumhuriyeti’nin yer almamasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür etmek istiyorum. Biz her zaman belirttik Rusya Federasyonu içinde Türkiye Cumhuriyetinin stratejik ve dost bir partner olduğunu her zaman belirtiyoruz" dedi.

Vali Orhan Düzgün de, Çeçenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, ticari ilişkilerden çok daha önce kültürel ve tarihsel birlikteliğe dayandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, konuk Çeçenistan Başbakanı Edelgeriyev’e Kayseri Saat Kulesi’nin maketini, Edelgeriyev de Vali Düzgün’e Çeçenistan hançeri hediye etti.  


Editör: Haber Merkezi