CHP Milletvekili Çetin Arık, TBMM'nin tatile girmesinin ardından seçim bölgesi Kayseri’de ziyaretlerini sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları ile ilçe ziyaretleri gerçekleştiren Arık, 2 hafta önce, Alparslan Mahallesi’nde temizliğe gittiği 3’üncü kattaki dairenin penceresini silerken, düşüp hayatını kaybeden 36 yaşındaki Fadime Kocakaya’nın, merkez Melikgazi İlçesi Eskişehir Bağları’ndaki ailesini ziyaret etti. Arık, aileye başsağlığı dileklerini iletti ve annesiz kalan 4 çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan Fadime Kocakaya’nın eşi Abdullah Kocakaya ile görüştü. Arık, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü’nü kazanan ailenin en büyük kızı Şerife Kocakaya ile de yakından ilgilendi.

Taziye ziyaretin ardından açıklama yapan Arık, iş cinayetlerinin de son bulması temennisinde bulundu. Ailenin büyük kızı Şerife’nin kardeşlerine bakmak için üniversite kaydını dondurmayı düşündüğünü belirten Arık, şunları söyledi:

"Kelimelerle anlatılamayacak bir acıya tanıklık ettik. İnsan ne söyleyeceğini, ne diyeceğini bilemiyor. Evin reisi işsiz, rahmetli ailesinin geçimine katkı sağlamak için evlere temizliğe gidiyor. Ve güvencesiz bir şekilde çalışırken 4 çocuğunu öksüz bırakıyor. Bu manzara karşısında Türkiye’deki iş cinayetlerini, Türkiye’deki adalet anlayışını bir kez daha gözden geçirmek gerekiyor. Bir ülkenin gelişmiş ya da az gelişmiş olduğunu anlamak için insanların nasıl öldüğüne bakmak lazım. Eğer bu ülkede iş cinayetlerinde her yıl binlerce kişi hayatını kaybediyorsa, o ülkenin gelişmişliğinden bahsedemezsiniz. Maalesef ülkemiz bu konuda sınıfta kalmış durumda. İşin daha da üzücü boyutu Fadime Kocakaya’lar güvencesiz bir şekilde ekmek parası için canlarından olurken, birileri milyonlarca lira işsizlik maaşı alıyor. Bakın Milli Takımlar eski Direktörü Fatih Terim milyonlarca lira tazminat ödenerek kovuldu. Basına yansıyan haberlere göre milyonlarca lira da işsizlik maaşı alacak. Bu tabloyu görüp de Türkiye’deki adalet anlayışına isyan etmemek mümkün değil."


Editör: Haber Merkezi