Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana, Kayseri'de Vali Vekili Mustafa Masatlı’yı ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) bu yıl ikinci gerçekleştirilecek olan ve Endonezya’nın kültür ve geleneklerinin üniversite öğrencilerine tanıtımını amaçlayan Endonezya Kültür Günleri’ne katılmak üzere Kayseri’ye gelen Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana, Valiliği ziyaret etti. Vali vekili Mustafa Masatlı tarafından karşılanan Büyükelçi Wardana, Endonezya’da geçen yıl meydana gelen sel felaketinde Türkiye’den büyük yardım gördüklerini belirterek, bu konuda teşekkür etti. Wardana, bundan sonraki süreçte de her alanda ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Kayseri’de 49’a yakın Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü de belirten Wardana, "Kayseri, Anadolu’nun ortasında önemli bir şehir. Burada olmakdan dolayı mutluyuz. Bugünde ekonomik, kültürel alanlarda ilişkilerimize katkı sağlayacak temaslarda bulunacağız. Bizi her zaman güler yüzle karşıladınız teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Vekili Mustafa Masatlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. S

Ziyaret sonrasında Vali Vekili Masatlı, günün anısına Endonezya Büyükelçisi Werdana’ya, Kültepe-Kaniş Karum’da çıkartılan tarihi eserlerden esinlenerek yapılan vazoyu hediye etti.



Editör: Haber Merkezi