Kayseri’de özellikle kent merkezinde bazı noktalara 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi, merhum siyasiler Turgut Özal, Alpaslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanı sıra Necmettin Erbakan'ın da fotoğrafının yer aldığı ve başkanlık sistemi mesajlarının bulunduğu afişler asıldı. Saadet Partisi eski lideri Necmettin Erbakan’ın fotoğrafının altına “Daha hızlı kalkınma için Başkanlık sistemini mecburi görüyoruz” ifadeleri yer aldı.


Dün geceden itibaren şehirdeki aydınlatma direklerine asılan afişlere, Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Erbakan fotoğrafının yer aldığı afişi paylaşan Arıkan, tepkisini şu ifadelerle dile getirmişti:

“İstismar edilmedik hiçbir şey bırakmadınız. Yazıklar olsun ahlak yoksunları. İstismar ettiğiniz insan, sizi Siyonizm'in en büyük hizmetkârı ilan etmişti.”

Saadet Partisi, bu konuda Kocasinan 2’inci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na da başvurarak, söz konusu afişlerin kaldırılmasını talep etti. Seçim Kurulu'na, SP Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan imzasıyla yapılan başvuru dilekçesinde şöşye denildi.

''Partimizin Genel Başkanı iken vefat eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adı ve partimize ait rozet ile çekilmiş fotoğrafını kullanmak suretiyle bölgenizdeki pek çok noktaya logosuz, isimsiz ve kim tarafından asıldığı belli olmayan pankartlar asılmıştır. Hukuka ve ahlaka aykırı olarak asılan bu izinsiz pankartların bir an önce kaldırılması için gerekli işlemlerin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederiz.”

Diğer yandan, yapılan başvurunun ardından, afişlerin Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerince bulundukları yerlerden kaldırıldıkları belirtildi. Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan da, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine bu akşam afişlerin hepsinin kaldırılacağını söylediğini aktardı.

Saadet Partisi, 16 Nisan’da yapılacak referandumda “Hayır” oyu kullanacağını daha önce kamuoyuna açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi