Geçtiğimiz günlerde Kick Boks Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Hayriye Türksoy Hançer, final turunda Polonyalı rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştu. Eşi Murat Hançer milli sporcu Hayriye’nin spor hayatını ve başarı öyküsünü kitaplaştırdı. Hayriye’nin çocukluğunda yaşadığı sıkıntıları bildiğini ve bu durumun onu çok etkilediğini söyleyen Murat Hançer, “Hayriye ile bir gün evde otururken konuşuyorduk. Çocukluğunda yaşadığı bazı problemleri, sorunları anlattı. Beni çok derinden etkiledi. Ve bunu bir kitap haline getirip insanların, sporcuların özellikle de kız çocuklarının okumasını, öğrenmesini istedim. Biliyorsunuz Hayriye milli sporcu. Hem şehrimizde hem ülkemizde birçok ulusal organizasyonlarda şampiyonluklarla temsil etmiş biri. Bu yaşantıyla bu tür başarının olabileceğini rol model olarak göstermek istedim” ifadelerini kullandı.

‘HAYRİYE’NİN YAŞADIĞI EVE GİTTİM’

Kitabı yazarken derinden etkilendiğini söyleyen Hançer, kitaba Hayriye’nin yaşantısını daha anlaşılır aktarabilmek için çocukluğunda yaşadığı bölgeye gittiğini söyledi. Yazarken duygusal anlamda zorlandığını ifade eden Hançer, “Yazma fikri oluştuktan sonra 2-3 gün kadar bu kitabı nasıl yazabileceğimi düşündüm, tabi daha öncesinden bir yazarlık geçmişim de olmadığı için. Bu kitabı safi duygu ve hislerle yazdım. Hayriye’yi eşim olarak tanıyordum öncesinden de aynı kurumda çalışıyorduk, sporculuk dönemini de bildiğim için yaşadığı zorlukları, çektiği sıkıntıları derinden hissettim. Kitabın öyle noktaları vardı ki gerçekten yazmakta zorlandım. Çocukluğunun geçtiği eve, sokağına gittim. Okuduğu okula gittim, o banklarda oturdum çünkü oradaki hissiyatı yaşayıp kitaba da o duyguları aktarmam gerektiğini düşündüm. Kitabı da yaklaşık 1 ay içinde yazdım. Günlük 3 saatimi verdim” şeklinde konuştu.

‘BU KİTABI KIZ ÇOZUĞU OLAN BABALAR OKUMALI’

Bu kitabı özellikle kız çocuklarının okumasını tavsiye eden Hançer, “Bu kitap, çocukluk zamanında sıkıntı çekmiş, zorluklara göğüs germiş, kendi kendini büyütmüş bir insanın sporla hayata tutunmasını anlatıyor. Bu kitabı özellikle kız çocukları ve babaları okumalı diye düşünüyorum. Bu kitabın yazılmasındaki temel amaçta insanlara özellikle ailelere ailevi yapılarının bağlarının ne kadar güçlü olması gerektiğini, çocuklarıyla ne kadar ilgilenmesi gerektiğini anlatmak” diye konuştu.

‘KİTABI OKUYANLARDAN GÜZEL GERİ BİLDİRİMLER ALDIM’

Eşi Hayriye Türksoy Hançer için yazdığı kitabı okuyanların olumlu geri bildirimlerinin olduğunu belirten Hançer, “Kitabı yazdıktan sonra olumlu tepkiler aldım. Özellikle çevremizden çok güzel geri bildirimler aldım. Yakınlarım kitabı hazır hale getirdiğimde çok şaşırdılar. Kitap şu an satışta. E-ticaret adreslerinde satışa sunuluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi