Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu El Sanatları bölümü bünyesinde ‘Sarız yöresinden motifler’ sergisi açıldı. Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zahide Şahin tarafından düzenlenen sergi açılışına Sarız Kaymakamı Salih Aydın ve davetliler katılım sağladı.

Sergide bulunan Sarız yöresine ait motifler ve geleneksel aletler hakkında bilgiler veren Zahide Şahin; “Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, El Sanatları bölümü olarak cumhuriyetimizin 100. yılı bünyesinde ‘Sarız yöresinden motifler’ sergimizi oluşturduk. Sergimizde Sarız yöresine ait avadanlıklar, kırgın makasları, yay, kirmanlar, iğler, çıkrıklar, tekçe veya gülcan dediğimiz avadanlıklar yine cicim, zili, sumak dokuma tekniklerinden yapılan yöreye ait geleneksel dokumalar ve Sarız yöresine ait geleneksel motifler, renkler sergilenmektedir” şeklinde konuştu.

Serginin aşamalarından ve sergilenen ürünler hakkında da bilgiler veren Zahide Şahin; “Sergimiz iki aşamadan oluşmaktadır bir tarafta dokumacılıkta kullanılan kırgın makaslarından başlayarak iplik elde edilen aletler, bakır kazanlar, çilehane iplikleri, iğler ve kirmanlar diğer tarafta ise motiflerin öne çıkarıldığı geleneksel dokuma ve keçe tekniğiyle yapılan modern tasarımlardan oluşan tasarımlar sergilenmektedir” dedi.

KAYSERİ’DE 1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI KAYSERİ’DE 1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Öte yandan serginin kuruluş amacını da dile getiren Zahide Şahin; “Sarız yöresi dokumaları çok kıymetli, geleneksel ve köklüdür. Sarız yöresi motiflerine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak ve bu motifleri yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak maksadıyla bu sergiyi oluşturduk. Sergiyi baştan beri destekleyen tüm kurumlara, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ