Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim tarihine ilişkin yeni bir mesaj verdi, 14 Mayıs tarihini işaret etti.

“Bu millet vakit geliyor 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermecektir” diyen Erdoğan, “Onlar deprem bölgesine gidip sadece konuşacak poz verip dönecek. Şu anda biz can derdindeyiz onlar ise mal derdinde. Şimdilik not ediyoruz vakti gelince bu notları açıklayacağız. Adaylık kavgasından milletin dertleriyle dertlenemeyenlerin kendi sığ dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- İçinden geçtiğimiz sürecin normal bir durum olmadığını dünyadaki tüm bilim insanları söylüyor. Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır. Bize düşen görev deprem öncesi altyapısı ile yolları hastaneleri ile güvenli yerleşim yerleri inşa etmektir. Deprem yaklaşık 500 kilometrelik bir çapa sahip alandaki 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi.

- Depremde yıkık acil yıkılacak ağır hasarlı 203 bin 958 binada 583 bin 628 bağımsız bölüm var. Bunların yüzde 98'i de 2000 öncesi yapılan binalar. Sadece yıkık durumdaki bina 31 binin bağımsız bölüm sayımız 89 binin üzerindedir.