Türkiye, 14 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini seçmek için sandığa gidecek. Pazar günü yapılacak olan seçim için de yasaklar başladı. Bugünden itibaren anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yayımlanamayacak.

MAKAM ARAÇLARI KULLANILMAYACAK

Seçim propagandası başlama tarihi ve 14 Mayıs pazar gününe kadarki süre içerisinde bakanlarla, milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak.

Böylece yapılan gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalarla törenleri de yapılamayacak, resmi ziyafet verilemeyecek. Belirtilen süre içinde bakanlar, seçimle ilgili faaliyetlerinde ve konuşmalarında 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleriyle bağlı olacak. Bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.

YSK SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLARI AÇIKLADI

Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim günü yasaklarını da açıkladı. Buna göre 14 Mayıs’ta eğlence yerleri kapalı olacak, kolluk kuvvetleri dışında kimse silah taşıyamayacak, 06:00/00:00 arası alkol satışı yapılmayacak, 18:00'a kadar seçim yayınları yapılmayacak ve düğünler saat 18:00'dan önce yapılmayacak.