Çanaklale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Kayseri’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen törene Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Siyasi parti il başkanları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Okunan istiklal marşının ardından konuşmalar yapıldı. Sonrasında şehit mezarları ziyaret edildi.

Törende konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Milletimizin bağımsızlığı, birlik ve beraberlik uğrunda büyük bir fedakârlık ve kahramanlık göstererek şahadet mertebesine ulaştınız. Sizlere olan minnet duygularımızı ifade etmek için huzurunuzdayız. Şanlı tarihimizin müstesna zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde bizlere bıraktığınız emaneti sonsuza kadar koruyarak daha yükseklere taşımak için var gücümüzle çalışacağımız konusunda sizlere söz veriyoruz” dedi.

Törene katılan Türkiye Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, ise “Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin kader savaşıdır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Mehmetçiklerimiz 107 yıl önce göğüslerindeki iman ile güçlü görünen düşmana karşı unutamayacağı bir ders vermiştir. Çanakkale savaşı dünya tarihinin en büyük savunma savaşıdır. Tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale zaferi Türk askerinin tarihimizde kazandığı en büyük zaferlerden biridir. Türk milletinin sarsılmaz imanın ve vatan sevgisinin en güzel örneklerinden birine de 15 Temmuz darbe girişiminde şahit olduk.

Binlerce vatan evladı bayrağı için aynı iman gücüyle tanklara, tüfeklere, toplara karşı kanıyla, canıyla savundu. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’unda dizelerinde dile getirdiği gibi ‘Asım’ın nesli diyordun ya. Nesilmiş gerçekten. İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek’. 1984 yılında Siirt Jandarma karakol baskınıyla başlayan ve 38 yıldır devam eden PKK terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve büyük Türk milletine karşı devam eden bölücü faaliyetleri ülkemizi parçalamaya, devletimizi yıkmaya yönelik eylem ve katliamları unutturulmamalıdır” (1HA)

Editör: Haber Merkezi